Izvor: Tanjug
15.09.2021 u 20:19
0

DODIK: Ne želimo ništa tuđe, ne želimo nikoga da menjamo

 Citatom Alekse Šantića „svuda tam gde je duša koja, tamo je meni otadadžbina moja“, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik je počeo obraćanje na svečanom obeležavanju Dana srpskog jedinstva, zastave i slobode na Savskom trgu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: ĆIRILICA NA DNEVNOM REDU skupštine Republike Srpske

Pozdravio je sve prisutne i posebno zahvalio predsedsedniku Aleksandru Vučiću na naporu koji je, kako je rekao, uložio da bi ih sve okupio večeras.

„Braćo i sestre, jedinstvo smo uvek pokazivali u najtežim istorijskim trenucima i to je odredilo naš karakter koji se razlikuje od drugih koji su olako prihvatili podanište i tutorstvo i one 1389., i 1914., kao i 1941. i 1999“, rekao je Dodik i poručio da su za razliku od njih „Srbi branili svoju slobodu uvereni da će biti teško“.

VAŽNO: RASPLAMSAO SE vinski RAT između Italije i Hrvatske

Prolazili smo, kazao je, golgote, ali nismo dali slobodu, jer Srbi ne mogu da žive bez slobode srbi ne može da žibi bez slobode i zato smo „mi u Republici Srpskoj ponosni na činjenicu da smo različiti od drugih, ako smo različiti“.

„Republika Srpska je ponosna što je danas usvojila Zakon o očuvanju jezika i ćiriličnog pisma“, rekao je Dodik i pozvao predsednika Vučića da, kako je kazao, „proizvodi svake godine ovako moćnu manifestaciju našeg jedinstva…“.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVOKAPIĆ PORUČUJE: Ne može se gumicom menjati status Cetinjskog manastira!

Dodik je ponovio da ne voli kada Srbe iz BiH nazivaju Bosancima.

„Ja sam Srbin, pravoslavac, govorim srpski, pišem ćirilicom moja krsna slava je Ðurđevdan, i ništa me ne indentifikuje sa rečju Bosanac“, kazao je Dodik.

Mi Srbi iz BiH, istakao je, nismo bosanski Srbi, kao ni oni u Hrvatskoj koji nisu hrvatski Srbi.

VAŽNO: BANJALUKA: Svečana akademija povodom Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave

„Mi smo Srbi koji su kroz vekove gradili svoj identitet, čuvajući, jezik pismo i krsnu slavu „, naveo je Dodik.

Upitao je čime Srbi izazivaju neke druge koji se uvek nešto ljute i prigovaraju nam.

„Mi se ponašamo jednostavno i normalno, ne želimo ništa tuđe, ne želimo nikoga da menjamo, da asimilujemo…“, rekao je i dodao da Srbi hoće da vode jedinstvenu politiku srpskog naroda.

PROČITAJTE JOŠ: Pretili odbornicima na Cetinju pa UHAPŠENI!

Dodik je rekao da poruka koja dolazi iz Srbije i Vučića u Srpsku je da „više nikada neće biti Oluje“, a da je strategija odbrane da Srbija mora da štiti Srbe gde god da žive.

Srbi iz Republike Srpske, poručio je Dodik, vole Srbiju i zagledani smo u nju.

„Naša zemlja nije BiH, naša zemlja je Srbija i uveren sam da su Srbi stradanjem doprineli da ovaj „vek našeg ujedinjenja i našeg jedinstva – počinjemo ovako“.

Poručio je da Srbi ne pozivavju na puške i i topove, već na mir, saradnju i uvažavanje.

VAŽNO: Pretili odbornicima na Cetinju pa UHAPŠENI!

„Republika Srpska je srpska zemlja, živimo je kao državu, što ona po svemu jeste, po teritoriji, svom narodnu i izvršnoj vlasti. To što nema stolicu u UN verujem da ćemo jednog dana i to prevazići“, naveo je Dodik.

Poručio je da Srbi hoće jedinstvo u miru i sa drugima, Bošnjacima, Hrvatima i ostalima, ali nemojte nam, kazao je, braniti da obeležavamo naše praznikei ne dirajte nam svetinje.

„Vučić je uspeo da Srbiju podigne na viši nivo da bude jaka i to je znak da moraju da nas napadaju – njega, mene i sve Srbe. Srbi su svesni sebe, ovo je naša zemlja, ovo su naše države, ali svi drugi mogu da žive i u Srbiji i u Srpskoj“, poručio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter