Izvor: Tanjug
12.11.2020 u 07:48
0

DODIK: Neće biti policijskog časa,ograničite druženja

Srpski čaln Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Republici Srpskoj neće biti policijskog časa zbog porasta broj slučajeva korona virusa i apeluje na stanovništvo da ograniči privatna druženja.

„Na taj način budimo svest naroda. Zajedno moramo da pobedimo ovu epidemiju. Zabrana kretanja sama po sebi ne daje efekte i rezultate. Naš narod je pokazao sklonost da posluša i bude solidaran“, naglasio je sinoć Dodik.

Dodik kaže da se ta solidarnost ne podrazumeva prema institucijama, već najpre prema društvu, ali i zdravstvenom sektoru.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

U VEĆINI KRAJEVA HLADNO I SUVO: Vremenska prognoza za celu nedelju

HOROSKOP ZA 11. NOVEMBAR: Nekome cveta ljubav, a nekome vene zdravlje

LANČANI SUDAR KOD NOVOG PAZARA: Ima povređenih osoba, saobraćaj se odvija usporeno

„Republika Srpska će izdržati, i ima resurse da izdrži ovu krizu i nenadane troškove. Nekad se i sam zapitam, gde smo sve mogli uložiti novac, da nije bilo pandemije, ali borba za ljudske živote je najvažnija stvar, i to ostaje naš prioritet. Jedan dan lečenja od kovida u bolnicama košta i do 4.000 maraka, na respiratoru. Nekad i manje, ali u proseku 2.000 dnevno. Mi danas imamo 1.045 u bolnicama, što je dva miliona maraka dnevno. A to nisu planirani troškovi. Morali smo preusmeriti odnekud“, poručio je Dodik.

Istakao je da će uprkos budžetskom manjku od 270 miliona konvertibilnih maraka (oko 135 miliona evra) RS i do kraja ove i naredne godine investitrati u kapitalne objekte i tako ublažiti posledice pandemije.

Srpski član Predsedništva je naglasio da će se i dalje nastaviti ulaganja u zdravstveni sektor.

„Pandemija izavana virusom korona nije zaustavila investicije u zdrastvenom sektoru. Očekuje nas izgradnja i rekonstrukcija bolnica u Zvorniku, Doboju, Prijedoru i Trebinju. Podsećamo, izgrađene su kovid bolnice u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Nevesinju, Foči. Zar treba nekoga da podsećamo kako su izgledale pre toga ove bolnice“, rekao je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter