Izvor: Tanjug
12.02.2022 u 16:58
0

DODIK OBJASNIO BORELJU: Republika Srpska brani ustavni poredak u BiH

 Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepu Borelu u telefonskom razgovoru, koji je trajao gotovo sat i po, uspešno objasnio da Republika Srpska brani ustavni poredak u BiH i ne ruši ga, kako se tvrdi.

Dodik je objasnio da je u jučerašnjem telefonskom razgovoru pozvao Borelja da dostavi dokaz o tome kako RS ruši Ustav.

-Osnovna pitanja koja su bila u fokusu jesu stereotipi koji su prosuti u vezi sa terminima kako mi rušimo Ustav BiH, što naravno nije tačno. Gde piše da BiH ima pravo na pravosuđe? Ako to ima, mi smo spremni da prihvatimo tu argumentaciju- rekao je Dodik novinarima. 

Dodik je Borelju juče poručio da nigde nema stava da je BiH nadležna za pravosuđe, osim u delu Ustavnog suda BiH i da zato Republika Srpska ima pravo da se prilagodi ustavnom sistemu BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter