Izvor: Tanjug
04.02.2021 u 19:59
0

DODIK ODBRUSIO: Ruske vakcine na sarajevskom aerodromu su za RS! Federacija je kriva što ih oni nemaju!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su ruske vakcine protiv korona virusa „Sputnjik V“, koje su stigle na sarajevski aerodrom, namenjene Republici Srpskoj za vakcinaciju medicinskog osoblja na kovid odeljenjima.

NAJVAŽNIJE DANAS

VUČIĆ O KOVAKS PROGRAMU: U Srbiju stiže još 12 miliona vakcina

KORONA PRESEK Manje obolelih, manje i preminulih

STO DANA VLADE: Završena sednica, predsednik Vučić se obratio naciji (VIDEO)

BUM! „Na pravom mestu“ otkrila nove krađe beba! (VEČERAS u 20.50 TV HAPPY)

Dodik je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da je Republika Srpska naručila i platila te vakcine.

– Mi smo se opredelili za nabavku vakcina kroz program “Kovaks“. Republika Srpska je uplatila 6,5 miliona evra, a taj program ne funkcioniše. FBiH je kasnila sa uplatom i omogućili su da kasnimo u prioritetima za isporuku – naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, predstavnik UN za program vakcina protiv korona virusa odredio je rok za uplatu novca kako bi raspodela vakcina počela krajem januara ili početkom februara, da bi u svemu tome kod uplate, FBiH kasnila.

– Republika Srpska će dobiti vakcine za 6,5 miliona evra, FBiH za ono što je platila i ne idemo više na taj zajednički program. Mislim da je to bila greška. Mi smo mogli da obezbedimo, a pokušavamo i da obezbedimo nove vakcine putem naših kontakata sa Rusijom i Kinom – naglasio je Dodik.

PROČITAJTE JOŠ

POKUŠAO DA SE UBIJE: Otac, koji se sumnjiči da je SILOVAO ćerke prerezao vene?!

NESREĆNOM DEČAKU POP ĆE IPAK DRŽATI OPELO: Dečakova sahrana biće presedan

SAHRANA SKOLETOVOG SINA: Poslednje zbogom na Centralnom groblju

ZAVRŠIO IZA REŠETKA: Uhapšeno 12 osoba zbog krijumčarenja kokaina

DRAGANOVA MAJKA NEUTEŠNA: Hoću da legnem pored njega da ga ugrejem da se probudi

On je rekao da Republika Srpska tokom februara treba da od Rusije, odnosno proizvođača, dobije oko 100.000 vakcina.

– Da li će to biti u ovakvim dramatičnim okolnostima distribucije vakcina u svetu, videćemo. Mi smo u prioritetu i mi ćemo ih dobiti – poručio je Dodik i istakao da je RS spremna da FBiH, ukoliko to zatraži, pozajmi 10.000 ili 15.000 vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter