Izvor: Tanjug
27.06.2021 u 14:06
0

DODIK: Operacijom Koridor života zaokružena teritorija Republike Srpske!

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je datum kada je realizovana operacija „Koridor“ u ratu u BiH 1992-1995. važan u istoriji srpskog naroda i da se svrstava u najvažnije događaje nacionalnog oslobođenja.

NAJVAŽNIJE: 

VUČIĆ U RODNOM MESTU SVETOG SAVE: Predsednik obišao crkvu i poručio narodu „Borim se koliko mogu“ (VIDEO)

SUTRA POČINJE TOPLOTNA APOKALIPSA! Najnovija prognoza meteorologa Đurića: Evo koji dan će biti najvreliji

MINISTAR VULIN O SRPSKOM PODZEMLJU: Znamo gde se kreće Zvicer! Zagorčaćemo život mafiji!

ZORA DOBRIČANIN O UBISTVU MIŠE OGNJANOVIĆA: Svi koji su radili na slučaju su SMENJENI ILI SKLONJENI!

MINISTARSTVO PROSVETE SE OGLASILO: Poznato kada će biti objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita

-Operacija “Koridor života“ bila je velika, uspešna i jedna od najznačajnih akcija Vojske Republike Srpske kojom je zaokružena teritorija Republike Srpske, što joj daje istorijsku dimenziju, jer je objedinjen istočni i zapadni deo Republike Srpske – naglasio je Dodik, prenose Nezavsine novine.

Povodom obeležavanja 29 godina od operacije „Koridor“, Dodik je rekao da je proboj Koridora obezbedio da Republika Srpska bude jedinstvena teritorija i spojena sa maticom Srbijom.

– Ova operacija je bila iznuđena, a dodatni motiv za njenu realizaciju bila je smrt 12 banjalučkih beba zbog nedostatka kiseonika -naveo je Dodik.

SAZNAJTE I OVO: 

VUČIĆ U SELU BUČE: Predsednik posetio devetočlanu porodicu i obišao radove na džamiji (VIDEO)

MLADI POŠTUJU SVETINJE! Omladinci iz Mitrovice očistili ruiniranu crkvu u Samodreži

POČELA BERBA VIŠANJA! Ponovo problemi sa otkupnom cenom

On je naglasio da je dužnost svih u Republici Srpskoj da neguju sećanje na heroje koji su tokom te operacije obezbedili teritorijalnu celovitost i opstanak srpskog naroda zapadno od reke Drine, saopšteno je iz Kabineta Dodika.

U Dugoj Njivi kod Modriče danas je obeleženo 29 godina od operacije Koridor, kojom je u vreme rata u BiH 1992-1995., posle 42 dana prekinuta kopneno-vazdušna blokada, spojeni istočni i zapadni delovi Republike Srpske i omogućena veza sa Srbijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter