Izvor: TANJUG
30.10.2023 u 19:03
0

DODIK OPTUŽUJE DIPLOMATE: Pojedine sudije i tužioci u Sarajevu pod direktnim uticajem ambasada

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su pojedine sudije i tužioci u Sarajevu pod direktnim uticajem ambasada i istakao da je pitanje Apelacionog odeljenja Suda BiH kompleksno.

NE ŽELE TAČAN UVID U STANJE: Za 18 h u Podgorici najavljen protest protiv popisa i izbora Andrije Mandića

„To nije pitanje samo sedišta. Sud i Tužilaštvo nemaju uporište u Ustavu BiH. To je nametnuto“, rekao je Dodik. Nije dovoljno, kazao je, da se samo glasa u parlamentu za prenos nadležnosti.

„Potreban je i ugovor između Srpske i FBiH, a to nemamo“, naveo je Dodik. Istakao je da su u njegovom slučaju i sudije i tužioci Bošnjaci. „To je jedna smišljena priča.

U mom slučaju je sudija koji je bio vojni sudija u Zenici. I sve presude su bile protiv Srba. I to ćemo javno objaviti. Ali ono što on nije uradio tada, a to je kada je Šefik DŽaferović dolazio u avgusta 1993. godine na Ozren, bio je zaustavljen i prisustvovao je egzekuciji Srba od mudžahedina i to nikada nije procesuriano. I taj sudija treba da sudi Miloradu Dodiku“, kazao je Dodik. Predložio je da Apelaciono odeljenje Suda bude u Novom Gradu. „Oni bi nama da i u Srpskoj određuju gde će biti sedište. Oni žele da sudije i tužioci budu pod kontrolom federalnog Sarajeva i zato im odgovara Istočno Sarajevo zbog blizine“, rekao je Dodik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter