Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 17:54
0

DODIK SE OSVRNUO NA DEJTON STANJE U BOSNI: Svi samo pričaju bajke i a niko ne poštuje dogovore, Srpska jedina ispunila dogovore

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, osvrnuo se na društvenoj mreži x na Dejtonski mirovni sporazum koji je na današnji dan potpisan u Parizu. On je pozvao na njegovo poštovanje kao i na poštovanje svih dogovora, jer mnogi teže razjedinjavanju Bosne, a naročito se to dešava u poslednje vreme

Pre 28 godina u Parizu je potpisan Dejtonski mirovni sporazum, koji je jedina osnova za održivost BiH. Dvadeset osam godina posle u Briselu se razgovara o jedinoj temi o kojoj u BiH postoji konsenzus, a to je evropski put. Piše Dodik na svom nalogu i dodaje

Najveći apsurd u svemu tome je što čovek koji bi trebalo da predstavlja Predsedništvo BiH i iznosi usaglašene stavove ne predstavlja nikoga u BiH, pa ni to Predsedništvo u kojem sedi toliko dugo zahvaljujući muslimanima. Optužujći direktno Denisa Bećirovića člana predsednišva BIH iz bošnjačkog entiteta, na razgradnju i nesaradnju.

GODIŠNJICA DEJTONA: Pre 28 godina u Parizu potpisan Dejtonski mirovni sporazum

Uoči samita, a i njegove dosadašnje izjave pokazuju našu realnost, da on tamo predstavlja isključivo sebe i onaj nefunkcionalni deo BiH, politiku koja hoće drugima da nameće rešenja i koja nema uporište u Ustavu i zakonima. Čovek djeluje kao da ne zna gdje je došao i šta priča ili, u najmanju ruku, kao da je na nekom mitingu usred kampanje. To je jedno potpuno odsustvo odgovornosti prema svima u Srpskoj i BiH, politika koja ne vodi nigde.

Kaže: „Primite nas, ali molim vas da nas ne primite jer nismo zaslužili“. I šta dalje pričati o BiH i evropskom putu. Onda imate ove iz „trojke“ što samo pričaju bajke, a na svaki način pokušavaju da sruše dogovor koji je isključivo koncipiran na Ustavu i onome što Ustav kaže.

U svemu tome čekamo odluku jednako podijeljene EU, koja zna da nas hoće, ali nas ipak neće, ili bar ne još. To licemerstvo i odsustvo svake logike umorili bi najveće evropske entuzijaste.

Svi prioriteti koje je EU postavila pred BiH, a koji su bili direktno u nadležnosti ministarstava kojima rukovode kadrovi iz Republike Srpske, uspešno su realizovani.

Svi procesi dogovaranja i usaglašavanja koje su vodili kadrovi iz Republike Srpske, završeni su dogovorom. Usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma poslednji je dokaz.

To svjedoči o istinskoj opredeljenosti Republike Srpske za članstvo BiH u EU, ali i o našoj spremnosti da se dogovaramo o svim pitanjima poštujući Ustav i Dejtonski sporazum.
Nažalost, tu spremnost ne pokazuju oni koji se kunu u EU, već blokiraju evropski put BiH.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter