Izvor: TANJUG
01.09.2024 u 22:32
0

DVA NOVA POŽARA KOD SPLITA: Jedan blizu raketne baze

Dva nova požara izbila su danas na području Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, a jedan od njih je blizu raketne baze.

SPLIT – Dva nova požara izbila su danas na području Splitsko-dalmatinske županije u Hrvatskoj, a jedan od njih je blizu raketne baze.

Vatrogasni operativni centar u Splitu primio je oko 16.00 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru u zaseoku Taraši u mestu Korušce, a požar je zahvatio travu, nisko rastinje i borovu šumu.

U gašenju učestvuju vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Zagora, Klisa, Muća, Solina i Dugopolja, kao i kanader.

Novi požar izbio je kod izvora Žrnovnice, severoistočno od raketne baze, a u gašenju požara učestvuju vatrogasci i kanaderi.

Nakon šest dana lokalizovan požar kod Splita

Požar koji je u ponedeljak 26. avgusta izbio na području mesta Žrnovnica, Markovača i Sitno Gornje kod Splita lokalizovan je u subotu popodne, nakon šest dana gašenja.

„Nakon šest napornih dana gašenja požara koji je harao našim operativnim područjem, situacija je konačno povoljna za vatrogasce. Na terenu i dalje dežuraju DVD Žrnovnica i Javna vatrogasna jedinica Grada Splita“, saopštilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo „Žrnovnica“ na Fejsbuku.

Do velikog požara došlo je nakon udara groma na više lokacija na splitskom području, a vatra se u jednom trenutku približila raketnoj bazi Žrnovnica.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar