Izvor: KURIR
04.08.2024 u 15:14
0

DVA ROĐENA BRATA ODNELO JEZERO: Antonio skočio u vodu da spasi mlađeg Josipa, grad zavijen u crno

Mladić iz Livna koji je prošle nedelje spašen od utapanja na jezeru Mandek preminuo je u subotu u bolnici u Mostaru!

Josip Maganić (18) preminuo je uprkos naporima lekara svega nekoliko dana nakon rođenog brata Antonija Maganića (24) koji je skočio u vodu da ga spase kad je primetio da se davi.

Tragedija koja je potresla celu BiH, podsetimo, dogodila se prošle nedelje nešto posle 18 sati. Policija je dobila poziv da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dva mladića za koje se kasnije ispostavilo da su braća.

Nezavisne navode da je prvi u jezero ušao Josip koji je odmah počeo da se davi. Stariji brat je pokušao da ga spase, međutim, kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Drugi kupači iz jezera su izvukli prvo mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg.

Ekipa hitne medicinske pomoći DZ Livno reanimirala je mladiće nakon čega su prevezeni u Županijsku bolnicu. Antonio je preminuo dan kasnije dok se mlađi brat borio za život još nekoliko dana.

POLICAJAC RAZDVAJA DVE DEVOJKE KOJE SE TUKU ZBOG KUKURUZA: Pogledajte skandalozan događaj iz Splita (VIDEO)

Avaz navodi da su braća nakon fudbalskog turnira na kome su bili odlučili da se osveže u jezeru Mandek udaljenom od grada oko sedam kilometara. Na jezero su došli biciklima.

Livno je zavijeno u crno dok se najbliži i građani na društvenim mrežama opraštaju od mladića.

– Smrt nije kada umireš, smrt je kada voliš nekog, a ostaješ bez njega… To boli više nego kada nestaješ jer u tebi sve umire, a ostaješ živ – napisao je jedan prijatelj nastradale braće.

– Ne daj Bože nikome. Jadna mladost. Teško roditeljima njihovim – navodi jedna korisnica.

– Najgore što se čoveku može dogoditi jeste da izgubi dete, a istovremeno dva sina… Prestrašno. Roditeljima iskreno saučešće i da samo imaju dovoljno snage da prežive. Dan žalosti je u Livnu. Mislim da nema čoveka u gradu koji nije tužan – nadovezala se druga korisnica.

– Jezero smrti! Bilo i ostalo – glasi jedna poruka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter