Izvor: tanjug
08.11.2021 u 08:55
0

ESKOBAR U SARAJEVU: Odvojeni susreti sa članovima Predsedništva

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik američkog predsednika za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, boravi u Sarajevu, gde će se danas odvojeno sastati sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem.

PROČITAJTE JOŠ: SLOVENIJA: Od danas strožije antikovid mere

Ambasada SAD u Sarajevu ranije je objavila na Tviteru da će Eskobar boraviti u Sarajevu i Banjaluci kako bi ponovio podršku SAD suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, razgovarao o kritičnim pitanjima korupcije i pozvao sve lidere da se vrate dijalogu i kompromisu.

Uoči posete, Eskobar je poručio građanima BiH da neće biti novog rata i ocenio da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik „želi da zaštiti svoju moć i svoj novac“.

PROČITAJTE JOŠ: JANEZ JANŠA PORUČIO: Budućnost BiH je u EU

On je naveo da su sankcije spremne i na stolu i ustvrdio da Dodikovu politiku ne podržava niko u regionu, pa ni Srbija.

Dodik je, sa druge strane, poručio da Eskobar „džaba dolazi, ako misli da je kriza izazvana da bih sačuvao moć i bogatstvo“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter