Izvor: telegraf
13.02.2022 u 12:19
0

HOĆE LI NEKO DA UDOMI LAVIĆA IZ BUDVE? Oseća se dobro, jede, spava… ali OVO je problem

Lavić koji je, nakon višednevne potrage, uhvaćen kod Budve u dobrom je stanju, i ima lavovski apetit. On je u mnogo boljem stanju nego što je bio juče, kada je pronađen iscrpljen nakon višednevnog tumaranja.

– Jede, hidrira se, spava, oseća se dosta dobro – rekao je za medije Aleksandar Dragičević, građanski i ekološki aktivista.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mladunče lava je, kako je rekao Dragičević, i sinoć i jutros gledao tim veterinara iz Crne Gore, a očekuje se i dolazak stručnjaka iz Holandije i Nemačke, koji će pomoći u daljem zbrinjavanju životinje.

Upravo ti stručnjaci bi trebalo da daju i bolji uvid u zdravstveno stanje lavića koji je postao zvezda u čitavom regionu.

Trenutno se, osim provere njegovog zdravstvenog stanja, radi i na rešenju kako da se lavić udomi, odnosno da mu se pronađe adekvatan smeštaj, za početak u Crnoj Gori, a potom i u inostranstvu.

– Lavić je sada na sigurnom, o njemu se brinu 24 sata dnevno, ima i svoje obezbeđenje, tako da je on sad sigurno i dobro, dodaje.

Trenutni plan jeste da lavić bude smešten u što prirodnijem okruženju. Iako se priča o povratku u prirodno stanište, u slučaju ovog lepotana će to biti teško, jer je od malena odgajan kao ljubimac.

– Zbog toga bi bilo veoma teško da ponovo živi u divljini. Lavovi obično do druge godine žive i uče uz majku, kako se lovi i sve, što ovde nije bio slučaj. Najbolja opcija za njega je da bude smešten u nekom od prihvatilišta za lavove, gde postoje prostranstva da se životinja slobodno kreće, ali tu su i veterinari i ljudi koji mogu da pomognu pri hranjenju i sve, ističe.

Lavića je uočio službenik policije, koji je pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine, nakon čega je životinja uhvaćena.

– Ušao sam da pogledam objekat, i na prvom spratu sam primetio mladunče lava. Izašao sam i ljudima iz Agencije za zaštitu životne sredine rekao da opkolimo objekat, što smo i uradili. Potom su došli i vatrogasci i u jednoj prostoriji uhvatili lava – rekao je za Vijesti policijski službenik Božo Zec, koji je uočio mladunče.

Lavić je nestao krajem januara u mestu Pobori. Iako se prvo prošle nedelje pojavila informacija da je lav pronađen, ispostavilo se da životinja i dalje luta naseljima. Intenzivna potraga dovela je da životinja bude locirana i odvedena na sigurno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter