Izvor: alo
04.01.2021 u 11:17
0

Hrvati GRABE I OTIMAJU pomoć namenjenu Srbima! Etnički čiste zemlju posle zemljotresa!

Branka kaže da kamp-kućice namenjene Glini neko preusmerava ka Petrinj

Skandal neviđenih razmera. Usred pružanja pomoći stanovništvu koje je u utorak zadesio katastrofalan zemljotres (6,3 stepena po Rihteru), na najbezočniji način se zaobilaze Srbi u Hrvatskoj.

Da je od strane tamošnjih vlasti na delu ponovno prebrojavanje krvnih zrnaca svedoči niz stravičnih dokaza po kojima se sprovodi diskriminacija.

Poslednja u nizu desila se u Glini, mestu u kojem je do 1995. godine živelo oko 98 odsto Srba i gde danas ima dosta povratnika. Narod iz straha od novih udara spava na hladnom u svojim dvorištima u kolima, u šatorima.

Vapaj je ispred svih svojih sapatnika prva uputila Branka Bakšić Mitić, zamenica gradonačelnika Gline. Srpkinja.

Branka kaže da kam-kućice namenjene Glini neko preusmerava ka Petrinji…

– Pregovaram već neko vreme s donatorima iz Poreča za kamp-kućice i one krenu prema nama, a policija ih zaustavi, njih 40, i preusmeri u Petrinju. Ne znam zašto. Onda opet dođe druga pošiljka kućica i jave mi da ih je neko u Marinbrodu preuzeo, ne znam gde su otišle – zabrinuta i besna je Branka.

Miodrag Linta, poslanik SNS-a, u razgovoru za medije  jasno i glasno kaže: „Hrvatska katastrofu koristi za ostvarenje cilja – za etnički čistu zemlju bez Srba!“

Linta dodaje:

SVE O KORONI

EKSPERTI OTKRIVAJU: Evo da li ćemo u 2021. moći da kažemo „KRAJ, NAJZAD!“

BROJKE PADAJU DOK EPIDEMIOLOZI POZIVAJU NA OPREZ: Danas odluka o upotrebi ruske vakcine Sputnjik V

HEROJI SA PRVE LINIJE FRONTA NE ODUSTAJU: Neprekidna BORBA ZA SVAKOG PACIJENTA

– Sve što se dešava na području Banije pokazuje da hrvatska vlast nema isti odnos prema svim građanima već nastavlja sa diskriminacijom. Pomaže se Hrvatima, nažalost, ne i Srbima, kojih je ionako malo ostalo. Ovo je samo jedan od mnogih dokaza da Hrvatska želi da stane na kraj svemu što je srpsko. Ukoliko se tim ljudima pod hitno ne pomogne i ovo malo Srba će biti prinuđeno da se iseli i napusti svoja vekovna ognjišta – upozorava Linta.

Na kraju, on apeluje i na Vladu Srbije…

– Ubeđen sam da onih milion evra pomoći naše države neće stići do naših u Baniji. Te pare nije trebalo slati u Zagreb. Apelujem na našu Vladu da hitno izdvoji bar pet miliona evra, ali isključivo za područje Banije. Da se tamo momentalno pošalju mobilni timovi, da im se uruči novac i građevinski materijal za obnovu kuća i za privremene stambene kontejnere kako se ljudi ne bi smrzavali. Ne treba imati iluzija da će Hrvati pomoći Srbima u nesreći koja ih je zadesila – zaključuje Miodrag Linta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter