Izvor: Tanjug
12.02.2022 u 19:45
0

Hrvatska pozvala svoje državljane da napuste Ukrajinu

Hrvatske vlasti preporučile su svojim državljanima da napuste Ukrajinu, i tako se priključule brojnim državama, među kojima su i Severna Makedonija i Crna Gora, koje su to učinile strahujući od mogućeg ruskog napada na tu zemlju.

Hrvatima se preporučuje i izbegavanje putovanja u Ukrajinu, naročito uz granicu s Rusijom i Belorusijom, kao i blizu linije razdvajanja na područjima Krima i Donbasa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova. 

Onima koji ne mogu da napuste Ukrajinu savetujemo oprez i da se jave hrvatskoj ambasadi u Kijevu, navedeno je iz hrvatskog ministarstva.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, zemlje članice NATO, pozvalo je juče svoje državljane da ne putuju u Ukrajinu, a ako se tamo već nalaze, da što pre napuste tu zemlju.

I Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je juče, „zbog nepredvidive bezbednosne situacije“, upozorilo crnogorske državljane u Ukrajini da razmisle o privremenom napuštanju Ukrajine.

SAD, Britanija, Holandija, Danska, Letonija, Estonija, Australija i Novi Zeland ranije su pozvale svoje građane da napuste Ukrajinu, a to su u danas učinile i Švedska, Španija, Italija i Francuska, Saudijska Arabija i Jordan. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter