Izvor: Tanjug
17.11.2021 u 12:59
0

Hrvatska produžila rok za podnošenje zahteva za državljanstvo

Hrvatska vlada odlučila je da produži rok za podnošenje zahteva za državljanstvo za još godinu dana.

Rok za podnošenje zahteva za državljanstvom po važećem zakonu ističe 1. januara naredne godine, ali pošto je pandemija mnogima otežala podnošenje zahteva, rok je produžen za još godinu dana, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: ABAZOVIĆ: Očekujem da dođemo do naručilaca kokaina 

Ovu odluku, vlada je donela prihvatanjem izmena Zakona o hrvatskom državljanstvu, zbog velikog broja zahteva na osnovu Zakona koji je stupio na snagu 1. januara prošle godine i otežanih uslova njihovog podnošenja usled pandemije.

– Pandemija je u diplomatskim misijama i konzularnim predstavništvima otežala podnošenje zahteva pa je veliki broj osoba onemogućen u podnošenju zahteva u propisanom roku pa se on produžava – rekao je ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. 

PROČITAJTE JOŠ: POMOĆ ZA SLOVENIJU: Italijanski medicinari pristižu u slovenačke bolnice-zajedno protiv kovid-19! 

Hrvatsko državljanstvo poreklom mogu steći prema zakonu i osobe starije od 21 godine rođene u inostranstvu, čiji je barem jedan roditelj u trenutku njihovog rođenja bio hrvatski državljanin.

Isto važi i za osobe rođene od 8. januara 1977. do 8. septembra 1991. kojima su u trenutku rođenja oba roditelja imala hrvatsko državljanstvo, ali im je u evidenciji o državljanstvu upisano drugo državljanstvo.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter