Izvor: Tanjug
13.03.2022 u 11:53
0

HRVATSKA TRAŽI OD AMERIKE OVO MOĆNO ORUŽJE! Zagreb u Vašington šalje ovaj HITAN zahtev

Delegacija hrvatskog ministarstva obrane iduće nedelje putuje u Vašington, gde će tražiti da u Hrvatskoj američka vojska privremeno razmesti protivvazdušni sistem „Patriot“, piše „Jutarnji list“.

U četvrtak je, odgovarajući na pitanje „Jutarnjeg lista“, razgovara li se sa saveznicima o pomoći u tom segmentu, ministar obrane Mario Banožić najavio razgovore o toj temi u Vašingtonu sledeće nedelje, a razgovaraće se i o sistemu „Patriot“, prenela je Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Reč je o sistemu koji je američka vojska nedavno instalirala u Poljskoj u sklopu obrane NATO saveza.

Ti američki sistemi nalaze se u Nemačkoj, odakle ih američka vojska razmešta po Evropi.

„Patriot“ sadrži multifunkcionalni radar koji istovremeno obavlja osmatranje vazdušnog prostora, otkrivanje i praćenje cilja i raketnog projektila, označavanje cilja i predaju komandi za vodenje rakete.

Ukupna masa rakete je 1.000 kilograma, a s kontejnerom 1.600 kilograma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter