Izvor: tanjug
12.09.2021 u 22:22
0

HRVATSKA: Veliki požar na Krbavskom polju kod Udbine još uvek nije lokalizovan!

Požar na Krbavskom polju kod Udbine, uz državni put D1 u Hrvatskoj, još nije pod kontrolom i nije lokalizovan, gori trava na četiri kilometra dugačkom i od 500 do 800 metara širokom prostoru, a prioritet vatrogasaca je da održe sigurnost saobraćajnog prometa.

To je za medije izjavio zamenik vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić i potvrdio da je dojava o požaru stigla oko podneva.

PROČITAJTE JOŠDVE OSOBE SU POVREĐENE U TUČI HRVATSKIH NAVIJAČA: Istraga je u toku!

U popodnevnim satima je zbog dima saobraćaj kroz državni put D1 na 20-ak minuta bio zatvoren, ali je, kazao je Lončarić, vetar promenio smer i sada je vatrogascima glavni zadatak da zaustave širenje požara, a opasnosti za život i imovinu ljudi više nema.

– Prioritet nam je sada održati sigurnost saobraćaja. Požar jeste manji nego što je bio u popodnevnim satima, međutim još uvek traje veliko izdimljavanje jer se vatra kroz travnati teren i trsku širi brzinom kao da gori benzin- rekao je Lončarić.

PROČITAJTE JOŠMANDIĆ: Istaknimo trobojke i pokažimo svetu najlepše boje srpskog naroda!

Za sada nije poznat uzrok požara i to je posao policije, dodao je on.

Na terenu je 16 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila iz Udbine, vatrogasci iz Javne vatrogasne stanice Plitvička jezera i Dobrovoljno vatrogasno društvo Plitvice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter