Izvor: Happy BSC
15.02.2022 u 20:48
0

HUMANOST NA DELU: Devojčicu (11) sa Daunovim sindromom maltretirali u školi: Predsednik države podržao je na poseban način (FOTO)

Stanovnici grada Gostivara u Severnoj Makedoniji iznenadili su se kada se predsednik države pojavio da otprati 11-godišnju devojčicu u školu.

Embla Ademi, koja ima Downov sindrom, maltretirana je u školi. Zapravo, prema tweetu koji je objavio Seb Starčević, devojčica je bila “odvojena od svojih kolega iz razreda kada su se njihovi roditelji žalili da je u istom razredu kao i njihova deca”.

Pendarovski ju je držao za ruku dok su hodali prema školi koju pohađa

Pendarovski je posetio Emblin dom s darovima za devojčicu i razgovarao s njenim roditeljima o različitim preprekama s kojima se svakodnevno susreću. Razgovarali su o potencijalnim rešenjima, stoji u saopštenju  za javnost iz ureda predsednika.

Tada je odlučio poslati vrlo snažnu poruku: Embli je pružio predsedničku pratnju do škole, hodajući po snežnim ulicama i držeći je za ruku.

“Ne samo da trebaju uživati u pravima koja zaslužuju, već se trebaju osećati jednako i dobrodošla u školama i na školskim igralištima. To je naša obveza, kao države, ali i kao pojedinaca. Ključan element u ovoj misiji je empatija”, piše u objavi.

“To će pomoći deci poput Emble, ali će pomoći i nama da od njih naučimo kako se iskreno veseliti, deliti i biti solidarni”, dodao je Pendarovski.

Predsednikovi roditelji bili su učitelji, supruga mu je doktorica pedijatrije, a sam predsednik je pravoslavni kršćanin koji je studirao pravo te je u dobroj poziciji da utice na promene za ranjivu decu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter