Izvor: Tanjug
04.09.2021 u 12:23
0

Institut za medije Crne Gore: Pozivamo novinare i urednike medija da POŠTUJU ETIČKI KODEKS

 Institut za medije Crne Gore poziva sve medije da profesionalnim izveštavanjem daju doprinos smirivanju napetosti i očuvanju mira i sigurnosti, uoči najavljenjih skupova na Cetinju.

PROČITAJTE JOŠ: POČELO JE! KOMITE PRAVE HAOS NA CETINJU! Ruše zaštitne ograde, policija nemo gleda

U saopštenju se dodaje da novinari i urednici medijskih kuća treba da poštuju etički kodeks koji ih obavezuje na objektivnost i nepristranost.

Institut poziva novinare da pokažu dodatnu pažnju prema informacijama koje objavljuju „pojedini regionalni mediji“ i da ih provere pre objavljivanja, „kako bi izbegli širenje dezinformacija, propagande i govora mržnje“.

VAŽNO: NASILNO UŠLI U ZGRADU TELEVIZIJE: Antivakseri demonstranti u Sloveniji upali u zgradu državne televizije

Istovremeno u saopštenju se poziva i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije da obezbede sigurnost i zaštitu novinara koji će izveštavati o događajima sa Cetinja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter