Izvor: Tanjug
25.05.2020 u 07:40
0

IZ CRNE GORE PORUČUJU: Ako ne bude novih slučajeva, kraj pandemije drugog juna

 U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, moga biti proglašen početkom juna.

– Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja koronavirusa, onda možemo reci da smo sa ovom epidemijom završili –  rekao je Mugoša.

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mera koje su još na snazi. Te mere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenose mediji.

– Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogucnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema – rekao je Mugoša.

Komentarišući poslednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije reč o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i posle hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

OVO MORATE ZNATI

Reprezentacija Srbije vicešampion Evrope u PES fubalu!

OVAJ GRAD JE SRPSKI EL DORADO Svi će pohriliti tamo zbog novog otkrića!

TUČA MIGRANATA, SEVALI NOŽEVI

LABORATORIJA U VUHANU: Imamo tri živa virusa, niti jedan nije kovid-19!

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa obolele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

Osim Crne Gore, navode Vijesti, Farska Ostrva su jedina teritorija u Evropi gde nema aktivnih slučajeva koronavirusa, a prema podacima na sajtu Worldometers, poslednja dva pacijenta, od ukupno 187 zaraženih na toj teritoriji, oporavila su se 8. maja.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter