Izvor: SR
05.08.2020 u 14:03
0

JEZIVA SCENA U PODGORICI: Usmrćeno na hiljade ptica, tela nesrećnih životinja prekrila trotoare! (FOTO)

Veliki broj uginulih vrabaca jutros se može videti u Bloku pet u Podgorici.

Uginule ptice nalaze se na trotoarima, zelenim površinama, a na potezu od Bazara do Doma zdravlja u tom naselju. Veliki broj ptica uginuo je i kod Ekonomskog fakulteta, na Zabjelu, u Tuzima.

SAZNAJTE JOŠ

TUČA NA ULICI: Pobegli iz kafića da ne bi platili račun, zaboravili telefon pa je NASTAO KARAMBOL!

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Pedeset godina je besplatno lečio siromašne, TUŽNO kakav je kraj DOČEKAO!!

MAJSTORI PROFITIRAJU: Cena rušenja zida u stanu 1.000 evra!

PREDSEDNIK SRBIJE SASTAO SE SA AMBASADOROM RUSIJE U PREDSEDNIŠTVU

Ornitolog Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Bojan Zeković rekao je da je nevreme uzrok pomora ptica.

– Sigurno nevreme. Sada su vrapci završili sa gnežđenjem i skupljaju se u krošnjama na noćenju i to u velikim jatima. To im omogućava zaštitu od predatora i čini sigurnijim, ali ne i od ovakvih nepogoda. S obzirom na klimatske promene i sve veće zagrevanje atmosfere time i više energije u vazduhu, oluje će biti jače i destruktivnije, a ovi prizori češći – rekao je Zeković.

Radnici „Čistoće“ uklanjaju ogroman broj vrabaca u blizini Doma zdravlja i vrtića. Pojedine ptice, prema rečima očevidaca, leže na zemlji i još se mrdaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter