Izvor: BLIC
16.05.2020 u 10:34
0

JEZIVO! DVE OSOBE POGINULE, PET POVREĐENO: Ovog aprila na području Banjaluke 50 odsto manje udesa

Prošlog meseca na području Policijske uprave Banjaluka zabeleženo je 45,8 odsto saobraćajnih nesreća manje u odnosu na uporedni period 2019. godine. U aprilu je evidentirano 189 saobraćajnih nesreća, u kojima su smrtno stradale dve osobe, a pet osoba je teško povređeno.

Treba svakako podsjetiti da je u aprilu već bilo proglašeno vanredno stanje u Srpskoj, od 20 časova na snazi je bio policijski čas, a vikendima je bilo zabranjeno napuštati mesto prebivališta. Lani je u istom periodu na području PU Banjaluka bilo 365 udesa, piše Srpskainfo.

U vezi sa vanrednom situacijom koja je nastala usled širenja virusa korona, u aprilu je zbog nepoštovanja mera Republičkog štaba za vanredne situacije, na području koje operativno pokriva PU Banjaluka, zbog počinjenih prekršaja sankcionisana je 261 osoba. Evidentirana su četiri krivična dela „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epiedemije“.

U aprilu su evidentirana 542 slučaja narušavanja javnog reda i mira, koja se tiču „ograničenja kretanja na određenom prostoru“, zbog trenutne situacije koja je nastala usled širenja virusa korona

.Načelnik Sektora kriminalističke policije Jovan Stojičić rekao je da je na području PU Banjaluka u posmatranom periodu evidentirano 78 krivičih dela što je manje za 46,6 odsto u odnosu na uporedni period 2019. godine kada je bilo evidentirano 146 krivičnih dela.

Iz oblasti opšteg kriminaliteta evidentirana su 74 krivična dela, što je za manje za 42,2 odsto, a rešenost ovih krivičnih djela iznosi 80,5 odsto.

U oblasti zloupotrebe opojnih droga otkrivena su dva krivična dela, zbog kojih su nadležnom tužilaštvu dostavljena dva izveštaja kojima su obuhvaćene dve osumnjičene osobe. Iz oblasti privrednog kriminaliteta otkrivena su dva krivična dela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter