Izvor: kurir
11.12.2020 u 14:26
0

JEZIVO! PREDUZETNIKU IZ ZAGREBA PODMETNULI DVE BOMBE: Primetio je neobične zvuke u autu

Zagrebačka policija prijavila je 51-godišnjaka i 42-godišnjaka koji su postavili eksplozivnu napravu u „porše“ 43-godišnjaka u nameri da ga ubiju, ali je eksploziv otkriven u servisu.

Policija je precizirala da su osumnjičenici tokom marta, zajedno s još najmanje jednim za sada nepoznatim saučesnikom, u nameri da ubiju 43-godišnjaka, započeli s pribavljanjem delova eksplozivne naprave koja se aktivira na daljinu.

Nakon sastavljanja eksplozivne naprave složene od mobilnog, elektro-detonatorske kapisle i eksploziva, osumnjičenici su u aprilu postavili autobombu u prednji deo „poršea“, a pored nje su postavili i GPS uređaj kako bi pratili kretanje automobila.

U policiji kažu da su osumnjičeni, prateći kretanje automobila, pokušavali da aktiviraju autobombu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do njene aktivacije.

Kako nisu uspeli u prvoj nameri, osumnjičenici su mesec dana kasnije sastavili novu autobombu na daljinsko upravljanje koju su postavili u isti prostor kao i prvu napravu, ali se ona iz nepoznatog razloga ni taj put nije aktivirala.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI…

DOLIJALI RAZBOJNICI: Ženi UKRALI dva prstena sa ruke, a u novembru čoveku koverat pun para

MAJKA TROSTRUKOG UBICE OSUĐENA ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Mora da plati kaznu od 265 evra

DANAS BEZ VODE DO PONOĆI: Ako živite u ovim delovima Zvezdare, Voždovca i Zemuna, kod kuće vas i večeras čekaju suve česme

DOGODILA SE HAVARIJA: Pukao radijator pa poplavio ambulante Doma zdravlja u Kraljevu

Budući da je 43-godišnjak tog dana primetio netipične zvuke u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru pa je pomoć potražio u autoservisu gde su serviseri uočili podmetnutu autobombu i o tome obavestili policiju koja je deaktivirala eksplozivnu napravu.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u koordinaciji sa Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu, policija je uhapsila podnela krivičnu prijavu protiv 51-godišnjaka, dok se za prijavljenim 42-godišnjakom još uvek traga.

Jutarnji list saznaje da je uhapšen 51-godišnji A. R, javnosti poznat kao optuženik za organizaciju krvave pljačke Fine 2005, kada su maskirani napadači kalašnjikovom ubili dvojicu stražara.

Muškarac kojem su podmetnuli bombu je preduzetnik D. B. (43). Koji su motivi bili iza postavljanja bombe, još se ne zna.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter