Izvor: kurir
14.09.2021 u 12:07
0

KATASTAR POSTUPIO PO NAREĐENJU: Cetinsjki manastir u rukama države!

Vlada Crne Gore je Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donetu 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umesto Cetinje upiše državu.

Prema toj odluci – donetoj uoči današnjeg zasedanja cetinjske skupštine na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za „vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve“, nekanonske crkve u Crnoj Gori – vlada je Upravi za kataster i državnu imovinu naložila da se bez odlaganja Cetinjski manastir prenese u državno vlasništvo.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU: Obavezne KOVID POTVRDE!

Cetinjski manastir je do sada bio upisan kao vlasništvo Opštine Cetinje, jer nije sprovedena odluka doneta 2005. godine.

Takođe, Upravi za katastar je naloženo da u listu nepokretnosti unesu zabranu otuđenja i opterećenja.

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

Skupština Cetinja na samom početku današnje sednice proglasila je pauzu u trajanju od 40 minuta, prenosi B92. Na dnevnom redu je najavljeno razmatranje inicijative grupe građana za prenos Cetinjskog manastira iz vlasništva Grada na nekanonsku CPC.

PROČITAJTE JOŠ: VUKOVAR: Britanac zapalio hrvatsku zastavu

Osnov za raspravu je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana, odnosno tri odsto punoletnih građana s pravom glasa.

Iz cetinjskog DPS-a su poručili da će se truditi da zaštite interes građana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter