Izvor: adria.tv
18.04.2022 u 21:24
0

Koriste naš novac kako bi otpisali dugove onih koje ne izmiruju obaveze prema Crnoj Gori

Predsednik Upravnog Odbora ADRIA TV Bratislav Stoiljković odgovorio je na dopis Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija na čijem je čelu Tamara Srzentić, a koji je u ime tog resora prosledio službenik Vukašin Pudar i to na privatni mejl jednog od zaposlenih u televiziji. Pudar je dopis sa ponudom da i TV ADRIA bude dio paketa medija kojima će biti otpisan dug prema Radio-difuznom centru poslao 14. aprila, sedam dana nakon što je Vlada saopštila da je optisala dug za tri odabrana medija. O dopisu ministarstva i načinu na koji je poslat televiziji ADRIA su obaviješteni i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore je žena za sve! SNIMCI GDE VESNA MEDENICA PLEŠE I VEŽBA IZAZVALI SU POTPUNI HAOS NA MREŽAMA! POGLEDAJTE VIDEO

Odgovor prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Pudar,

Ovim putem Vas obaveštavamo da smo nekako uspeli da dođemo u posed dopisa koji ste nam uputili 14.04.2022. godine, te da smo navode iz njega primili na znanje.

Uvažavajući činjenicu da ste nam se obratili u ime i za račun Vlade Crne Gore, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, ondosno Direktorata za medije, ovim putem od Vas zahtevamo, da u skladu sa elementarnim normativima službene komunikacije, sa nama ubuduće komunicirate putem e-mail i drugih kontakt podataka ADRIA TV dostupnih u CRPS, te na drugim javnim mestima, a ne tako što ćete se obraćati na privatni mail jednog od naših uvaženih kolega iz tehnike, koji se sticajem okolnosti našoj medijskoj grupi pridružio sa TV Vijesti, gde ovo konstatujemo ne želeći da išta dalje impliciramo.

Vezano za Vaš upit sa oznakom hitnosti, želim da Vas obavestim da naša medijska kuća neće davati ni pasivni, ni aktivni, legitimitet protivpravnim, selektivnim i nedemokratskim odlukama Vlade Crne Gore, kojima se jednom broju medija otpisuju nemala potraživanja prema Agenciji za elektronske medije, a paralelno sa tim ne reaguje na činjenicu da Agencija za elektronske medije ostaje dužna našoj medijskoj kući, kršeći svoje zakonom predviđene obaveze. Ovakvo postupanje Vlade Crne Gore osigurava da zapravo TV ADRIA indirektno finansira ostale komercijalne emitere uz aktivnu saglasnost Vlade Crne Gore i Agencije za elektronske medije.

Naime, 07.03.2022. Agencija za elektronske medije donela je tendencioznu Odluku/Saopštenje broj 02-328 kojim SAEM obustavlja postupak po javnom konkursu za dodjelu prava na pristup kapacitetu multipleksa prve DVB-T2 mreže sa nacionalni pokrivanjem – MUX 1, odnosno Odluku da se ADRIA TV ne dodeli tzv. nacionalna frekvencija. Naime, jedina blagovremeno dostavljena ponuda naše medijske kuće je odbijena uz navode da je tobože nepotpuna, uz nabrajanje subjektivnih kvazitehničkih razloga, gde ostaje nesporno da su svi činjenično-utvrdivi objektivni kriterijumi ispunjeni. Agencija za elektronske medije ovakvim postupanjem odbija da izda licencu za emitovanje sa nacionalnom pokrivenošću našem likvidnom mediju, koji sve svoje obaveze uredno izmiruje, a pre svega prema državi Crnoj Gori i njenim organima, te time odbija da se tržišno finansira, uredno i blagovremeno, dodatno doprinoseći slobodi izražavanja. Sa druge strane, drugim komercijalnim emiterima, koji nisu u finansijskom kapacitetu, ili ne žele da izmiruju svoje obaveze prema državi Crnoj Gori, iste otpisuje na račun građana Crne Gore. Ovakvim postupanjem dodatno se potkrepljuju špekulacije da se nacionalna frekvenca čuva za kreativne televizijske formacije, za koje je nejasno da li su javne ili privatne ili kakve već, a finansiranje čijih ranih metamorfoza finansiraju svi građani Podgorice.

ADRIA TV je sve svoje obaveze prema Agenciji za elektronske medije Crne Gore uredno izmirila, jer u suprotnom ne bi ni bila u prilici da konkuriše na gore pomenuto javno nadmetanje. Ujedno, nama kao podnosiocu prijave koji nije ostvario pravo na emitovanje programa po raspisanom javnom konkursu uplaćeni depozit (u iznosu od 5.000 EUR) se vraća u roku od sedam dana od dana donošenja odluke po konkursu. Od odluke je prošlo više od mesec dana, a sredstva nam još uvek nisu vraćena.

Poštujući državu Crnu Goru, uprkos raznim neutemeljenim klevetama koje se mogu čuti na naš račun, ADRIA TV se za pomoć u rešavanju ovog pitanja neće obraćati međunarodnim institucijama, suprotno nepisanom savremenom trendu crnogorskog društva, već će dati šansu Institucijama Crne Gore da doprinesu donošenju objektivne i demokratske odluke u skladu sa evropskim normativima, u odnosu na naše pravo da nas čuju i vide svi oni u Crnoj Gori koji to žele, i to bez subvencija države.

S poštovanjem

Bratislav Stoiljkovic, MBA

Predsednik Upravnog Odbora ADRIA TV

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter