Izvor: Tanjug
18.09.2020 u 12:02
0

KORONA JOŠ DIVLJA: Još jedan preminuli i 98 zaraženih u Srpskoj

U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj je testiranjem potvrđeno još 98 slučajeva zaraze korona virusom, a Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je i jedan smrtni slučaj, potvrdio je direktor ovog instituta Branislav Zeljković.

On je ocenio da se epidemiološka situacija pogoršava, te apelovao na građane da se ponašaju odgovornije.

OVO MORATE ZNATI

OVO SU DETALJNA UPUTSTVA: Turisti koji se vraćaju u zemlju od danas pod zdravstvenim nadzorom!

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Fabrici stiže na Andrićev venac!

UDES NA AUTO-PUTU: Kamion izleteo sa kolovoza, zatvorena jedna traka!

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

– Čim oseti prve simptome, niko ne bi trebalo da izlazi iz kuće, niti da ide na posao, a kamoli u ugostiteljske objekte gde se okuplja veliki broj ljudi, jer se tako širi zaraza – rekao je Zeljković.

Do danas u RS je zabelženo 8.609 zaraženih, a njih 64 odsto se oporavilo.

U poslednjih 14 dana u RS je bilo 982 zaražena, što je pad u odnosu na raniji period, ali se još ne može govoriti o stabilizaciji situacije, rekla je epidemiologinja dr Jela Aćimović.

– Gubitak čula mirisa i okusa su najznačajniji simptomi koji ukazuju na visok rizik od korona virusa, ali ne treba zanemariti ni druge simptome – pojasnila je Aćimovićeva i upozorila da je veliki problem što zaraženi kriju svoje kontakte.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter