Izvor: tanjug
25.10.2021 u 12:58
0

KORONA U HRVATSKOJ: Povećan broj hospitalizovanih i novozaraženih

U Banskim dvorima je danas održan sastanak premijera Andreja Plenkovića sa članovima Nacionalnog štaba civilne zaštite o aktuelnoj korona krizi, a šef Štaba i ministar Davor Božinović kaže da je konstatovano da brojevi novozaraženih i hospitalizovanih rastu.

PROČITAJTE JOŠ: SEDMA ŽRTVA TROVANJA U BRČKOM: Petogodišnji dečak preminuo od posledica nesreće

Najbolja odbrana, rekao je, jeste vakcinacije i pridržavanje propisanih mera.

Rekao je da je nastala situacija bila očekivana i da ju je Štab to najavljivalo, te da je jedino što se u ovom trenutku može učiniti vakcinacija što većeg broja građana.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U CRNOJ GORI: Prva po broju inficiranih na 100.000 stanovnika

Božinović je najavio pojačanu kontrolu zaštitnih mera, posebno obavezno nošenje u zatvorenom prosotoru.

Razmotriće, dodao je, i škole, jer skoro četvrtina novozaraženih dolazi iz školskog sistema, kao i da će videti da se oko predstojećih praznika ne ide u školu.

-Ako pitate za kovid potvrde, ne razmatramo ih na način na koje se primenjuju u Evropi s obzirom na činjenice da države koje su ih uvele nisu u nešto povoljnijoj epidemiološkoj situaciji- kazao je Božinović posle sastanka sa premijerom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter