Izvor: Tanjug
23.06.2021 u 16:39
0

KORONA U REGIONU: Epidemiološka situacija STABILNA!

Epidemiološka situacija u zemljama regiona je stabilna sa malim brojem novozraženih, hospitalizovnih i preminulih s tim da u nekim državama jenjava interesoanje za vakcinaciju, dok u drugim, popust BiH, nedostaju vakcine za revakcinaciju.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su zabeležena 43 nova slučaja zaraze korona virusom, od 1.992 testirana uzorka. Broj aktivnih slučjev zaraze je 517. Prijavljene su dve preminule osobe.

U poslednja 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovana su 24 nova slučaja zaraze korona virusom. Preminule su tri osobe.

Samo u Federaciji BiH je testirano 1.165 uzoraka, od čega je 17 pozitivno. Prijavljen je jedan novi smrtni ishod iz prethodnog perioda, koji je unesen retroaktivno.

VAŽNO

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo su brojke!

KORONA PRESEK ZA SREDU 23. JUN: Preminula tri pacijenta

PUTIN ODBRUSIO: U Ukrajini su SAD izvele ORUŽANI PUČ uz pomoć EU!

Republika Srpska je testirala 304 uzorka, od kojih je virus potvrđen kod šest osoba – jedna muška i pet ženskih. Prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. U Republici Srpskoj od početka epidemije preminulo ukupno 3.778 pacijenata povezanih sa kovidom. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 778 osoba.

U Brčko distriktu BiH registrovan jedan slučaj zaraze virusom korona.

Prema poslednjem epidemiološkom preseku u Crnoj Gori je registrovano 13 novozaraženih osoba i dva smrtna slučaja. Ukupan broj preminulih povezanih sa korona virusom od početka pandemije je 1.608. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva je 288.

Albanija ponovo nema nijedan smrtni slučaj od posledica korona virusa. Od testiranih 4.064 uzoraka, pet je pozitivno na korona virus. Aktivno je trenutno 100 slučajeva infekcije.

U Sloveniji je testirano 2.038 uzoraka, od kojih je 50 novozaraženih. Jedan pacijent je preminuo od posledica bolesti. Kumulativna 14-dnevna incidenca na 100.000 stanovnika opala je za deset u odnosu na prethodni dan. Broj aktivnih slučajeva je trenutno 1.199. Od virusa je ukupno preminulo 4.743 pacijenta.

PROČITAJTE JOŠ

ZA JAČANJE EKONOMSKE SARADNJE: Privredna komora Srbije OTVARA kancelariju u Jerusalimu

TUGA! Preminuo dečak nakon nesreće na bazenu Košutnjak

PORUKA IZ AMSS: Vozači da izbegavaju najtopliji deo dana i ponesu tečnost

Mađarska je prijvila osam smrtnih slučjeva od korona virusa u psolednja 24 sata i 91 novoinficiranu osobu. Broj aktivnih slučajeva pao je na 41.417, dok je broj smrtnih slučajeva porastao na 29.971.

Bugarska je prijavila osam smrtnih slučjeva tokom 24 sata, što je brroj umrlih povećalo na 18 008. Aktivno je 9.602 slučaja, što je pad od 364 u odnosu na prethodni dan.

Rumunija je prijavila 66 novozaraženih osoba korona virusom, dok je 161 pacient preminulo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter