Izvor: Kurir
15.06.2024 u 12:54
0

JAKO SAM LOŠE PROŠAO SA PENZIJOM: Rade Jorović jedva sastavlja kraj s krajem!

Pevač Rade Jorović sada živi od penzije koja je 30.000 dinara i jedva krpi kraj sa krajem, o čemu je svojevremeno pričao za Kurir.

– Malo sam avanzovao u međuvremenu. Sada primam 30.000 – rekao je pevač kroz smeh, koji je donedavno primao penziju od 25.000 dinara i nastavio:

– Ali dobro ja imam malo tantijema od izvođačkog prava, ima malo i koncerata pa se skupi dovoljno. Uvek se setim i kad imam i kad nemam ko sam bio i ko sam sad. Samo se setim one faze kad sam bio niko i ništa i kažem: polako. Sve će biti. E sad dokle ću da živim ne znam. Hvala Bogu neka bude 105 pa opet.

OTKRIVAMO KAKO IZGLEDA NAJSKUPLJA SOBA U KARLEUŠINOJ VILI: Veličine stana je, ima dva kupatila, a jedan detalj posebno privlači pažnju!

Rade je ranije pričao da je nekada na nastupima uzimao do 50.000 maraka. Iako ima malu penziju, kaže da mu je drago zbog njegove koleginice Lepe Lukić koja ima tri penzije.

– Jako sam loše prošao sa penzijom, ali ne mogu da se žalim jer sam hvala Bogu dočekao penziju. Kolika je – tolika je, bitno da je dugo koristiš. Ono što sam ja plaćao godinama, na kraju sam dobio nekih 25.000 dinara. Dobio sam status istaknutog umetnika, ali nažalost nisam penzionisan kao umetnik, već kao zanatlija. Ja sam uplaćivao sam sebi u nadi da ću jednog dana dobiti tu nacionalnu penziju. Video sam kad je država raspisala konkurs, da je konkurencija velika, tako da će se tu umešati svega po malo, možda će biti i politike, ko zna… Ko bude jači, taj će pobediti, kao i uvek… Iza mene niko ne stoji, samo moj rad, ali ima kolega, koji su na razne načine došle do nje – rekao je Rade, te dodao da mu je drago što Lepa Lukić ima tri penzije od skoro 2.000 evra mesečno.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rade Jorovic (@radejorovic)

– Čuo sam da Lepa ima tu nacionalnu penziju i još dve, hvala Bogu kad može da je koristi. Ja sam ceo život i karijeru proveo pomažući drugima, kad je trebalo da izvučem svoj prosek, možda je trebalo da uplaćujem više i sad bih imao više. Ali, ja sam živeo u turbulentnom vremenu, kada se mnogo humanitarno radilo, ali ne žalim, jer mi je drago da sam mogao da pomognem drugima. Uvek sam skromno živeo, dovoljno mi je 25.000 dinara. Imam i malo primanja od tantijema kao autor i kantautor, a ponekad odradim neku tezgu i ja sam zadovoljan – priznao je Jorović svojevremeno za „Kurir“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter