Izvor: Sputnik
12.08.2020 u 08:22
0

KREĆE NAJVEĆA AUTO-LITIJA IZ BEOGRADA DO CRNE GORE: Građani će se krajem avgusta okupiti i krenuti u zaštitu onog što je ljudsko!

Auto-litija u znak podrške građanima Crne Gore koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti 23. avgusta kreće iz Beograda i ići će skoro do granice sa Crnom Gorom, najavljuje Željko Čurović, predsednik Saveza Srba iz Crne Gore sa sedištem u Beogradu.

OVO MORATE ZNATI

Srbija uvodi obavezan PCR test i karantin od 14 dana?

NESTALA DIVNA IZ NOVOG SADA! Izašla iz stana i od tada joj se GUBI svaki trag!

ODŽOVA DVA TELEFONA OTKRIVAJU KLJUČNE DETALJE: Analiza i utvrđivanje PROPUSTA, zdravstvenog stanja, okolnosti dolaska u Humsku…

OSVETILA MU SE: Bila je PREVARENA i POVREĐENA, ljubavnice su dolazile, a onda je uzela stvar u svoje ruke!

Građani će se okupiti 23. avgusta u sedam sati ujutru na parkingu ispred beogradskog Centra „Sava“, a do 13 časova bi trebalo da stignu do manastira Kumanica, koji se nalazi skoro na samoj granici između Srbije i Crne Gore.

Tamo će se okupljenima obratiti episkop Mileševski Atanasije, po čijem se blagoslovu litija i održava, predstavnici zavičajnih udruženja, a organizovan je i kulturni program, rekao je Čurović.

– Naš je cilj da pripomognemo i da damo podršku zaštiti, ne samo Srpske pravoslavne crkve već i zaštiti građanskih prava u Crnoj Gori. Ovog puta su ugrožena građanska prava Srba, sutra mogu biti ugrožena prava drugih naroda ili nacionalnih manjina. Mi stojimo u zaštiti onoga što je ljudsko – objašnjava Čurović.

Od manifestacija podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kako kaže Čurović, niko ne treba da se plaši.

SAZNAJTE JOŠ

ĆERKA BRANKE PUJIĆ I GAGIJA JOVANOVIĆA PRELAZI U MUZIČKE VODE: Gluma joj ide od ruke, a EVO šta kaže za PROMENU

LETELO PERJE U POLA NOĆI Izabela: Dovodim te do LUDILA!

POŽAR U PANČEVU: Zapalila se štamparija

VREMENSKA PROGNOZA ZA 12.AVGUST: Sunčano i veoma toplo!

– Mislim da je dosta podela na ovim prostorima. Ta floskula o Velikoj Srbiji nema nikakve veze sa nama, a uopšte ni sa Srbima. Mi smo jednokrvna braća, a to što je neko primio drugu veru, ne mora da znači da smo različiti i da nam neko uvek baca kost da nas zavađa. Mi samo hoćemo da uputimo jednu jaku poruku svim građanima Crne Gore, ne samo Srbima. Naravno da nam je na duši i srcu da se obratimo našoj braći, rođacima, komšijama prijateljima Srbima da izađu na izbore jer 30. avgusta jeste „dan D“. Ako ostane kao što je do sada, sutra će biti ugrožena neka druga grupacija u Crnoj Gori.

On zbog toga apeluje na sve da na predstojećim izborima glasaju protiv režima, ne samo za opciju, kako kaže, već da na vlast dođu „normalni ljudi koji ce pružiti ruku pomirenja, i među Srbima, i među Crnogorcima, i među muslimanima, i među Albancima“.

– Došlo je vreme Njegoševe Crne Gore i Crne Gore Marka Miljanova, a prolazi vreme trgovine nacionalnim i verskim osećanjima i zarad stvaranja atmosfere straha – zaključio je Čurović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter