Izvor: Tanjug
11.11.2021 u 15:52
0

KRIVOKAPIĆ: Neću podneti ostavku

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas, posle susreta sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da neće podneti ostavku, da je njegova vlada dobila podršku i da dogovor o vladi zavisi od političkih subjekata parlamentarne većine.

Premijer je naveo da se Eskobar ne meša u kadrovska pitanja i dodao da je njegov stav da su novi parlamentarni izbori gubljenje vremena, a vremena nema, prenose mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: PLENKOVIĆ: Sledeće nedelje o statusu visoke funkcionerke HDZ-a Gabrijele Žalac   

Krivokapić je rekao da je na sastanku sa Eskobarom ocenjeno da je aktuelna vlada moderno izvršno telo čiji je osnovni zadatak da brine o svakom građaninu u bilo kojem delu Crne Gore i dodao da njegova vlada hoće da se okrene prema siromašnima, kao i da je program “Evropa sad“ naišao na podršku svih međunarodnih faktora sa kojima su razgovarali.

– Naš ekonomski rast je imponzantan, a smanjićemo ga na ispod 80 odsto. Autoput u dogovoru sa Srbijom biti završen do 2027. godine, dok će 2025. godina biti ona u kojoj će postati članica EU – rekao je on i dodao da su političku krizu izazvali politički lideri. 

Prema njegovim rečima, Eskobar jeiskazao stav da je ova vlada isporučila vidljive rezultate.

– Mi smo se svakim mogućim problemom bavili i tražili rešenje i gledali kako bi Crna Gora krenula ka boljem životu, zdravstvu i infrastrukturi. To ako ostvarimo, onda niko ne može da govori o lošim rezultatima vlade. Da je vlada imala bolju podršku onda bi rezultat bio veći -rekao je Krivokapić.

PROČITAJTE JOŠ: Čak 90% majstora iz našeg komšiluka diglo cene usluga: Samo jedna grupa odoleva tom „trendu“

Upitao je zašto je jedan čovek bitniji za državu od njenog puta.

– Ne možemo da ne kažemo da je korupcija koju je nametnuo prethodni režim i veza politike i kriminala dovela CG u ovaj status. Moramo svi da zajedno reagujemo da ovo realizujemo. “Evropa sad“ ima jasne uslove pod kojima se to može desiti – kazao je on i istakao da neće dozvoliti da ovako dobri projektu propadnu zbog pojedinaca koji ne poštuju pravila. 

Krivokapić je rekao da je u pripremi analiza rada ministarstava i ministara i dodao da tri ministra, prema njegovoj proceni, ne zadovoljavaju svojim radom.

Na pitanje da li će podneti ostavku, Krivokapić je odgovorio odrečeno i istakao da aktuelna vlada brine o građanima, a ne o političarima.

Govoreći o priključenju Crne Gore Evropskoj uniji, premijer je rekao da će Crna Gora biti nova članica i zameniti Veliku Britaniju.

Krivokapić nije želeo da odgovori da li je sa Eskobarom razgovarao o „crnim listima“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter