Izvor: Tanjug
07.04.2022 u 15:59
0

KRŠENJE USTAVA, PROCEDURA, RUŠENJE BIH Dodik obavestio Putina i Lavrova: Glas na skupštini UN je lični stav muslimanskih krugova!

Predsedništvo BiH nije zauzelo stav o sednici Generalne skupštine UN o isključivanju Rusije iz Saveta za ljudska prava, izjavio je srpski član tog državnog tela Milorad Dodik i istakao da to znači da se BiH nije izjasnila i da izneto predstavlja lični stav predstavnika BiH Svena Alkalaja i „muslimanskog kruga iz Sarajeva“.

„(Ambasador BiH u UN) Sven Alkalaj ličnim potezima iznosi stav koji nije stav BiH. To nije odluka BiH, već privatna odluka muslimanskih strana u Sarajevu. To je kršenje Ustava, procedura i rušenje BiH“, naveo je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da to nije odluka BiH, nego privatna odluka, kako je rekao, „muslimanskog kruga iz Sarajeva, Bakira Izetbegovića, Šefika Džaferovića, Željka Komšića, Bisere Turković…“.

Poručio je da je neprihvatljivo da bez stava Predsedništva bilo ko glasa na Skupštini Ujedinjenih nacija.

Dodik je rekao i da glasanje da se Rusija izbaci iz Saveta za ljudska prava UN nije stav Predsedništva BiH.

„Vidljivo je da neke zemlje smatraju da mogu da daju legitimitet samo onom što njima odgovara u BiH. Pisao sam generalnom sekretaru UN-a. Pisao sam mnogima, kao i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ministru inostranih poslova Sergeju Lavrovu i upoznao ih sa kršenjem ovih pravila“, naveo je Dodik, prenela je Radio televizija Republike Srpske.

Generalna skupština UN-a glasaće o predlogu Sjedinjenih Američkih Država da se Rusija suspenduje iz Saveta UN za ljudska prava zbog izveštaja o, kako se navodi, „grubom i sistematskom kršenju ljudskih prava“ sprovođenjem specijalne vojne operacije u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter