Izvor: Tanjug
16.12.2021 u 15:59
0

MANDIĆ O MEMORANDUMU: Ne vidi ništa suprotno volji naroda

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kaže da u Memorandumu, koji su potpisale dve stranke parlamentarne većine sa majinama i Savezom građana Civis, ne vidi ništa što bi bilo u suprotnosti sa većinskom voljom naroda koji je pobedio na izborima 30. avgusta prošle godine.

Istakao je da ne sumnja u predsednika SNP-a Vladimira Jokovića da radi nešto skriveno i zaverenički.

– Joković je pošten i iskren čovek koji nikada ne bi izdao narod i njegovu volju. On je bio i ostao važan deo naše koalicije “Za budućnost Crne Gore“. U njoj svako ima svoje političke principe i odluke. Svaka demokratija funkcioniše na takav način – kazao je Mandić.

Smatra da čak i kad bi Jokoviću opozicija ponudila da bude premijer, a da se okrene protiv koalicionih partnera, samo bi se, kaže, zahvalio na takvoj ponudi.

– Njegovi današnji partneri iz Bošnjačke stranke, a potpisnici ovog Memoranduma, su 2016. godine odbili ponudu tadašnje opozicije u kojoj je bio i SNP, da im manjinski podržimo vladu, a njihov lider postane premijer. Takvu odluku, koja je bila veoma primamljiva i nezamisliva, doneli su poštujući one koji su ih glasali. I zašto bi sad neko pomislio da će SNP, koji ima zaštitni slogan “Časno“, postupiti drugačije od Bošnjaka – upitao je Mandić.

Kaže da nije tajna da bi DPS najviše voleo da Joković ili bilo ko iz parlamentarne većine okrene leđa većinskoj narodnoj volji i ode sa onima koji su izgubili.

– Oni bi se svakako koristili takvima samo dok im trebaju, a to je na kratak rok. Međutim, predsednik SNP-a je iznad toga, iznad bilo kakve tajne dvostruke i neiskrene politike dogovaranja sa DPS-om, nezavisno od toga da li je u pitanju Milo Ðukanović ili neko drugi od njegovih saradnika – rekao je Mandić.

On kaže da Ðukanović nije držao pištolj na čelu bilo kome od njih, počevši od Duška Markovića pa do najmlađeg poslanika, prisiljavajući ih da „prate Mila svih ovih godina“.

– Svi su to radili iz uverenja i motiva koje oni dobro znaju – naveo je Mandić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter