Izvor: Tanjug
01.02.2022 u 19:16
0

MILANOVIĆ: Nema evropske stabilnosti bez Rusije

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ocenio je danas da bez Rusije nema evropske stabilnosti, zapadnoevropske stabilnosti i stabilnosti Evropske Unije i poručio da se s tom zemljom treba dogovoriti, optuživši istovremeno Zapad za huškanje na rat za koji se, kako kaže, nada da ga neće biti.

Komentarišući sastanak hrvatskog i britanskog ministra odbrane u Zagrebu, on je kritikovao stav Londona o krizi u Ukrajini, istakavši da ne želi da pogine „nijedan Ukrajinac, niti Rus, a Hrvat nema šanse“.

Milanović je rekao i da Velika Britanija u njegovim očima ima puno manju važnostje od kada je izašla iz EU, da ima ozbiljnu političku situaciju u zemlji i da je sve što premijer Džonson sada radi posledica toga.

-Dakle Ukrajina se neće usrećiti ako bude slušala aktuelni London. Guraju ih u vrlo opasnu avanturu i to je predsednik Zelenski shvatio. Poslednjih dana ono što cujem iz Kijeva je vrlo razumno i odgovorno prema sopstvenoj državi- rekao je Milanović. 

Istakao je da je on prijatelj Ukrajine i da je vrlo neodgovorno jednu državu koja je u teškim problemima, koja ne napreduje prema Europskoj Uniji i stagnira, dovoditi u neku vrstu zablude i držati je kao taoca Londona i Vašingtona.

Zbog izjava da Ukrajini nije mesto u NATO-u, da je korumpirana i da hrvatski vojnici onđe neće da ginu, Milanović je bio kritikovan, a ambasadorka Hrvatske u Kijevu bila je pozvana na razgovor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter