Izvor: Tanjug
05.04.2022 u 17:27
0

MILO SA KIPRA DONOSI DOBRE VESTI! Đukanović sa predsednikom Kipra Anastasiadesom: Zbog ruske invazije postoji nova politika EU prema Zapadnom Balkanu!

Evropsko jedinstvo koje je probudila agresija Rusije na Ukrajinu, budi nadu da će se sa dodatnom pažnjom i izdašnijom podrškom Evropska unija okrenuti Zadnom Balkanu i nastaviti politiku proširenja, izjavio je predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, posle razgovora sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasiadesom tokom njegove prve posete Podgorici.

Ðukanovic je rekao da je to put u stabilnost i evropsku konkurentnost na globalnoj sceni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rekao je da je u razgovoru sa kiparskim kolegom ocenjeno da su odnosi dveju držvava prijateljski, a saradnja respektabilna, kao i da postoji potencijal za bolju saradnju, posebno u oblasti ekonomije.

Zahvalan je, rekao je, na podršci Kipra, ne samo Crnoj Gori, već i zemljama regiona.

“Kipar je iskusna članica EU i može da nam bude od velike pomoći u razmeni iskustava. Imamo potrebe za tim”, kazao je Ðukanovic, prenela je agencija Mina.

Kazao je da je Kipar zemlja koja dobro tumači potrebu zemalja Balkana za članstvom u EU.

“Jer to je “par ekelans“ pitanje stabilnosti ovog dela Evrope. Drago nam je da se to razume u našem bliskom regionu”, kazao je Ðukanović.

Kazao je da zvaničnim posetama učvršćuje pozicija Crne Gore.

“Ohrabrujuće je da se na tragu ove neprijatne situacije koju svi u Evropi osećamo kroz agresije Rusije na Ukrajinu, da se probudilo evropsko jedinstvo. To budi nadu da ce se sa dodatnom pažnjom i izdašnijom podrškom EU okrenuti Zapadnom Balkanu, nastaviti politiku proširenja. Mislim da je to put u stabilnost i evropsku konkurentnost na globalnoj sceni”, kazao je Ðukanović.

Evropska unija će, zbog agresije Rusije na Ukrajinu, imati novu politiku u odnosu na Zapadni Balkan, ocenio je predsednik Kipra Nikos Anastasiades.

Anastasiades je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Ðukanovicem, rekao da se Evropa ujedinila nakon ruske agresije.

„Postoji neverovatna solidarnost prema državama članicama ali i zemljama kandidatima za članstvo u EU”, rekao je Anastasiades.

On je kazao da je, posebno kod nekih velikih članicaa Unije, primetna promena stava prema Zapadnom Balkanu.

“I oni žele da se ubrza proces integracija, posebno onih zemalja koje ispunjavaju uslov za alanstvo, kao što ste vi”, kazao je Anastasiades.

Kiparski predsednik je izrazio uverenje da ce Crna Gora brzo uspeti da prevaziđe probleme, da će im Kipar u tome pomoći i da će Crna Gora biti prva naredna zemlja i da će biti prva članica EU, kao što je u ovom trenutku prva u pregovaračkom procesu.

„Zbog agresije Rusije na Ukrajinu postojaće nova politika u odnosu na region. EU će morati da prenebegne lične interese i da se više okrene zemljama kandidatima”, naveo je Anastasiades.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter