Izvor: in4s.net
06.06.2020 u 15:23
0

MILOV REŽIM SLEDBENIK KOMUNISTIČKOG TERORA! Kako su vlasti zabranile Božić (FOTO)

U susret najnovijem besprizornom otimanju crkvene imovine koji se dogodio juče u Pljevljima, a kada je vekovima stara vodenica u vlasništvu Manastira Svete Trojice, prodata odlukom 18 odbornika SO Pljevlja, u javnost je dospeo jedan neobično značajan dokument.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

NOLE U NOĆNOM PROVODU Bella ciao ga je digla na noge! (VIDEO)

SPLITSKI GRADONAČELNIK IMA REŠENJE: SRBE TREBA NAGOVORITI DA DOĐU, NEKA PLATE ŽITOM!

LJUBAVNA PRIČA KOJU I DANAS OPLAKUJE SRBIJA! LAZA JE LUDO VOLEO LENKU, A ONDA SE POJAVIO – NIKOLA TESLA!

25 NAJVEĆIH NERAZREŠENIH MISTERIJA PLANETE Stranac sa plaže kog niko nije prepoznao i ukleta geografija! (GALERIJA)

Vučić: Čvrsto ćemo se boriti za Kosovo i Metohiju, ali za nas nema srećnog rešenja

Njegov sadržaj umnogome objašnjava prirodu aktuelnog režima i, još gore, tradiciju progona Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika u Crnoj Gori.

Naime, reč je o poverljivoj direktivi Odeljenja za škole pri Ministarstvu prosvete Narodne republike Crne Gore, upućenoj direktorima svih škola, 7. 12. 1949. godine, u kojoj se naređuje da se proslava Nove godine izdigne na nivo narodnog praznika, da se organizuje što šire i da traje tri dana (31.12-2.1), a sve u cilju, kako stoji u dokumentu, da „ova proslava pomogne, suzbije i odvrati pažnju od svetkovanja božićnih praznika kod dece, školske omladine i omladine uopšte“.

Predviđeno je da proslava Nove godine „potisne i suzbije značaj verskih praznika“.

U zaključku stoji da školske priredbe treba organizovati na način koji prevazilazi značaj jedne školske priredbe, već „da budu odraz brige naše zajednice za njih“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter