Izvor: Tanjug
14.07.2021 u 13:29
0

NA ZAHTEV DODIKA: Ustavni sud BiH sutra o ustavnosti Zakona o zastavi

 Zahtev srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH naći će se na plenarnoj sednici Ustavnog suda BiH, koja će početi sutra i trajaće dva dana, najavljeno je iz ovog suda.

VAŽNO:

HAOS U BEOGRADU! GORI MAGACIN NA DORĆOLU: Na licu mesta šest vatrogasnih ekipa!

VELIKI PROBLEMI I ZA TURSKI TURIZAM: Kipar zabeležio najviše obolelih od početka epidemije

DANAS VEOMA TOPLO: Temperatura i do četrdeset stepeni!

DANAS SU SVETI VRAČI! Posvetite se molitvi – ali OVO nikako ne radite!

Dodik je 7. novembra 2019. godine podneo apelaciju Ustavnom sudu BiH sa zahtevom za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH.

Dodik ne spori izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu sporne procedure prilikom donošenja izmena i dopuna Zakona o zastavi iz 2004. godine kada su one usvojene bez potvrde Predsedništva BiH.

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Kisić: Imano oružje za pobedu nad virusom – VAKCINE!

U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIVAMO: Da li je u Srbiji počeo četvrti talas korone? Ko iz regiona šalje poruke mržnje Srbiji? Da li će se ikada rešiti slučaj nestalih lica na KIM?

VELIKA SAOBRAĆAJKA NA AUTO-PUTU: Prevrnuo se šleper na putu za Beograd!

Dodik je predložio Ustavnom sudu BiH da shodno Ustavu i Pravilima Ustavnog suda BiH donese odluku prema kojoj navedeni Zakon nije u saglasnosti sa članom jedan stav šest Ustava BiH zbog čega se isti ukida i njegove ukinute odredbe prestaju da važe, te da se naloži Parlamentarnoj skupštini BiH da narednog dana od dana objavljivanja odluke pokrene proceduru kojim će Zakon biti usklađen sa Ustavom BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter