Izvor: Tanjug
09.11.2020 u 08:31
0

NASTAVLJA SE PROGON CRKVE U CRNOJ GORI: Policija saslušavala sveštenika u Hramu Hristovog Vaskrsenja!

Sveštenik u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, Dalibor Milaković saslušan je sinoć u Centru bezbednosti Podgorica po nalogu tužioca, a nakon što je policija obavestila Osnovno državno tužilaštvo da je u Hramu izvršen obred i služena liturgija kojoj je prisustvovao veći broj građana, prilikom čega su kršene mere Nacionalnog koordinacionog tela.

OVO MORATE ZNATI

KONAČNO PRAVDA! Terorista Hašim Tači će danas biti pred sudom!

KINA I RUSIJA ĆUTE! Zašto Putin i Si nisu čestitali Bajdenu

VAŽAN SASTANAK: Predsednik Vučić danas s predsednicom Nacionalnog veća Švajcarske!

NAPADNUTA VOJNA BAZA! Nekoliko desetina mrtvih i ranjenih!

Od njega su po nalogu tužioca prikupljena obaveštenja u svojstvu građanina o jučerašnjoj liturgiji u Hramu i kršenju mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, prenosi portal Vijesti.

Kako se navodi, nadležna tužiteljka je nakon što je upoznata sa navedenim, policijskom službeniku saopštila da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, te je sugerisala da je ovo okupljanje, odnosno provera kršenja mera prilikom okupljanja, nadležnost inspekcijskih organa.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

GORBAČOV: Pobeda Bajdena šansa za bolje odnose Rusije i SAD!

DRITAN ABAZOVIĆ POZITIVAN NA KORONU!

CRKVA PRIZNALA: Delimično smo odgovorni za progon Jevreja!

AMSS: Magla otežava vožnju!

Ipak, ona je naknadno policiji naložila da identifikuje svešteno lice koje je služilo liturgiju, te je nakon odaziva ovog lica – D.M., policiji, tužiteljka dala nalog i instrukcije za prikupljanje obaveštenja od D.M. u svojstvu građanina.

– Bez daljih naloga za postupanje tužiteljka se izjasnila da se u radnjama D.M. ne stiču elementi bića krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Ista tužiteljka je oko 23 sata pozvala policijskog službenika koji je rukovodio radom na ovom predmetu iz nadležnosti policije i naložila izuzimanje video zapisa na kojem se vidi kršenje mera sa jutrošnjeg događaja u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, te je zatražila da nakon ovoga bude informisana – navodi se u saopštenju policije.

Kako se navodi, tužiteljka je ovu instrukciju uputila policiji nakon objava u medijima koje se tiču postupanja policije i tužilaštva u konkretnom slučaju, odnosno, nakon što su mediji objavili da po mišljenju tužiteljke u radnjama D.M. ne postoje elementi krivičnog dela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter