Izvor: Tanjug
03.09.2021 u 13:27
0

NEPRIJAVLJEN PROTEST: Upućen apel da se prijavi protest na Cetinju

Akcija za ljudska prava i Institut alternativa apelovali su danas na organizatore protestnog skupa protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u nedelju, 5 septembra na Cetinju, da prijave najavljeni skup i tako doprinesu njegovoj bezbednosti.

“Upozoravamo da radikalizacija javnog govora proizvodi povećane tenzije u društvu koje lako mogu da prouzrokuju nasilje i incidente sa nesagledivim posledicama”, navodi se u saopštenju.

Ukazuju da je prijavljen jedino sutrašnji skup ispred hrama Srpske pravoslavne crkve u Podgorici, i da je time Upravi policije omogućeno da u saradnji s organizatorom taj skup obezbedi, što uključuje i adekvatnu zdravstvenu zaštitu u skladu sa propisima zbog epidemije.

PROČITAJTE JOŠ: ŠTA SE TO DEŠAVA NA CETINJU: Inspekcija zatvara hotel zbog računa od šest evra pred USTOLIČENJE!

“Zabrinjavajuće je da skup protesta protiv ustoličenja mitropolita na Cetinju nije prijavljen u skladu sa zakonom…“, navodi se u saopštenju koje potpisuju Tea Gorjans Prelević i Stevo Muk.

Ističu da najavljeni protest na Cetinju nije spontano okupljanje, pa pozivaju organizatore tog okupljanja da ga prijave i tako doprinesu njegovoj bezbednosti.

PROČITAJTE JOŠ: KRIVOKAPIĆ zakazao sednicu VEĆA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

“Prijava skupa podrazumeva identifikaciju formalnih organizatora i omogućava komunikaciju i saradnju sa policijom. DPS kao partija koja na taj skup poziva i njen predsednik Ðukanović, koji je i predsednik države, imaju posebnu odgovornost da skup bude organizovan na zakonit način u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima, te da skup bude miran”, poručuje se u saopštenju.

Upozoravaju i da je na snazi zabrana prisustva i zadržavanja više od 50 punoletnih lica zajedno na otvorenom javnom mestu, propisana Naredbom za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa koja je stupila na snagu 1. septembra i važi do 10. septembra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter