Izvor: Blic.rs
17.12.2020 u 14:15
0

NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU: Obavezan NEGATIVAN PCR TEST Za državljane BiH

Državljanima BiH za ulazak u Srbiju je potreban negativan PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2 koji nije stariji od 40 sati.

Kako je za Srpskainfo rečeno iz Granične policije BiH, ako postoji kašnjenje prilikom ulaska u Srbiju, a koje se ne može pripisati krivici putnika već je posledica spoljnog događaja koji se nije mogao predvideti, izbeći ili otkloniti (kašnjenje/odlaganje leta, polaska autobusa, voza i sl.), onda test ne može biti stariji od 72 sata prilikom ulaska u Republiku Srbiju.

Uslov za ulazak u Srbiju ne primenjuje se na strane državljane koji su u tranzitu kroz Republiku Srbiju. Tranzit za strane državljane se ograničava na period ne duži od 12 sati od momenta ulaska na teritoriju Srbije, na posadu i kabinsko osoblje vazduhoplova čije je krajnje odredište Srbija, na posadu, osoblje i putnike koji su u tranzitu, odnosno transferu preko međunarodnih aerodroma Srbije, na kreditovane članove osoblja stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i kancelarija međunarodnih organizacija, kao i članove njihovih porodica koji su nosioci posebnih ličnih karata.

PROČITAJTE JOŠ

STRAVIČNA SCENA U NOVOM SADU: Telo muškarca (55) izvučeno iz vode

EVROPSKA SAOBRAĆAJNICA UMESTO ZAPUŠTENE ŠIKARE Završava se put koji povezuju Zvezdaru i Grocku

PANIKA! ALBANCI SPREMAJU NEREDE NA KOSOVU: Evo da li su Srbi u velikoj opasnosti

Isto se odnosi i na maloletnike do 12 godina starosti, ako roditelj, staratelj ili druga osoba koja je u pratnji deteta poseduje negativan test, na strane državljane koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji, na pripadnike stranih vojnih, policijskih i drugih službi bezbednosti koji su u tranzitu preko teritorije Srbije ili dolaze u Srbiju radi izvršenja službenih zadataka uz prethodnu najavu.

Takođe, uslov za ulazak u Srbiju ne primenjuje se na državljane susednih država iz pograničnog područja koji obavljaju poljoprivredne radove i imaju poljoprivredno zemljište na teritoriji Srbije. Međutim, takve osobe su dužne da prilikom prelaska granice poseduju dokaz o vlasništvu nad poljoprivrednim zemljištem ili izjavu vlasnika poljoprivrednog zemljišta da osoba obavlja poljoprivredne radove na njegovom zemljištu, pod uslovom reciprociteta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter