Izvor: HRT
19.12.2021 u 13:12
0

OPORAVLJA SE BEBA KOJU JE OTAC METALNOM ŠIPKOM UDARIO PO GLAVI! Sa majkom ide u Sigurnu kuću

Majka i novorođenče koje je juče metalnom šipkom pretukao pijani muškarac u Međimurju, danas su stabilno. Detetu su rane sanirane i u dobrom je stanju.

Provešće nekoliko dana na posmatranju na Pedijatriji jer je reč o bebi staroj 20-ak dana koja je pretrpela povredu glave metalnom šipkom.

Podsetimo, majka i dete su iz Piškorovca žrtve su porodičnog nasilja. Muškarac je pod uticajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama. Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju i naneo joj duboku ranu na glavi.

Muškarac je uhapšen i u toku je kriminalistička istraga.

Dežurni pedijatar Dejan Balažina je potvrdio da dete ima povrede glave i natkolenice, i dase nalazi u bolnici zbog mogućih komplikacija.

– Radi se o muškom novorođenčetu starom nepune tri nedelje koje smo hospitalizovali, primili danas u popodnevnim satima. Radi se o povredama glave i leve natkolenice – rekao je Balažin.

– Dete smo primili zajedno s majkom, majka je dobro. Mogu reći, na sreću, dete je isto dobro, zasad se čini da se ne radi o teškim telesnim povredama. Dete smo ostavili na opservaciji radi praćenja – dodao je.

Nada se da dojenče neće imati neke trajnije posledice.

– Za sad se ne čini da su to teške povrede, ali pratimo ga, tu je kod nas – rekao je.

Meštani Piškorovca svedoče da je muškarac bio sklon alkoholu i porodičnom nasilju. Iz socijalne službe kažu da se radi o porodici s dvoje dece i da nisu do sada imali prijave zbog nasilja vezano za ovu porodicu, ali da je bitno obezbediti siguran smeštaj za majku i dete.

– Najbrži način je zbrinuti majku i decu u neku od sigurnih kuća, zavisno od toga šta će majka zatražiti. Prema navodima koleginice koja je bila dežurna noćas, majka je takvu želju baš i izrazila. Ako majka brine o svojoj deci, onda nema ni potrebe postupati prema majci – kazala je Alenka Bilić iz Centra za socijalnu zaštitu Čakovec.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter