Izvor: Tanjug
10.09.2021 u 21:24
0

Ostavke makedonskih zvaničnika zbog požara u Tetovu

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče, zamenik ministra zdravlja Iljir Hasani, direktor Kliničkog centra Tetovo Fljorin Besimi i finansijski direktor Kliničkog centra Tetovo Artan Etemi podneli su danas ostavke zbog požara koji je izbio u kovid bolnici u Tetovu u kojem je nastradalo 14 osoba.

Filipče je saopštio da je iz moralnih razloga dostavio pisanu ostavku premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu. 

PROČITAJTE JOŠ:  Dodik sutra sa mitropolitom Joanikijem

-Poslednja tragedija u Tetovu me je mnogo pogodila, mnogo žalim za nastradalima, saosećam sa njihovim porodicama, nema reči koje to mogu da opišu, niti način da se nadomesti gubitak. Kao lekar i ministar imam integritet. Zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu- rekao je Filipče.

Hasani je na svom Fejsbuk profilu napisao da podnosi ostavku kao moralni čin.

PROČITAJTE JOŠ:  SNIMAK BRUTALNE TUČE: Napadnuti mladići žestoko uzvratili, pa se sudarali kolima (VIDEO)

-U ovim teškim momentima za sve nas, podnosim ostavku kao najveći moralni čin. I pored činjenice da nemam nikakve veze sa procedurom u modularnoj bolnici, iako nemam nikakve veze sa organizacionim delom, ostavka je najmanje što mogu da učinim u ovom momentu, iz poštovanja žrtvama, povređenima, javnosti…- napisao je Hasani.

Besimi je na svom Fejsbuk profilu napisao da je posle ovakvog tragičnog i nemilog događaja ovakva odluka neizbežna, dok je Etemi saopštio da podnosi ostavku iz morlanih razloga.

PROČITAJTE JOŠ:  SPLIT: Optužnice protiv 10 lica zbog lažnih kovid isprava

U međuvremenu, televizija Telma dobila je potvrdu od forenzičara da je još jedno telo, 15. žrtva požara, doneto na autopsiju.

Reč je o devojci u 20-im godinama, koja je imala cerebralnu paralizu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter