Izvor: 24 sedam
01.08.2024 u 17:22
0

OVO NIJE ŽIVOT VEĆ MUČENJE: Više od 200 domova u Kući Rakića punih 70 dana nema vodu

Meštani nemaju vode u svojim domovima i to po najvećim vrućinama, kada je temperatura danima bila iznad četrdeset stepeni

Pakao je jedina prava reč kojom se može opisati život stanovnika u naselju Kuće Rakića udaljenom nepunih sedam kilometara od centra Podgorice.

VATROGASAC SPASAO SEBE I KOLEGU: Da smo ostali tamo, izgoreli bismo

Oni punih 70 (sedamdeset) dana nemaju vode u svojim domovima i to po najvećim vrućinama, kada je temperatura danima bila iznad četrdeset stepeni. Bez kapi vode proslavili su praznike, a meštani preko 200 domaćinstava se za vodu u 21. veku od maja meseca, snalaze kako znaju i umeju. Neki od njih toče flaše na javnim česmama u centru opštine Tuzi, a kupaju se u reci Cijevni.

Sara Bero, samohrana majka tri devojčice, od koje dve imaju smetnje i razvoju, takođe živi u ovom naselju. Njene muke, kako kaže, ne bi poželela nikome na ovom svetu. Život bez vode, nije život već mučenje.

– Od mog oca, dobila sam kuću početkom maja, na poklon jer sam 15 godina bila podstanar. Kuća se nalazi u naselju Kuća Rakića i preselila sam se krajem maja. Od tada, 22. maja, naselje Kuća Rakića nema vode – osnovne životne potrebe. U ovom naselju ima blizu 270 kuća, ukupno desetoro dece sa poteškoćama u razvoju, dosta starih ljudi. Kada je najavljen crveni meteo alarm, i kad su bile najveće vrućine u Podgorici, meštani Kuće Rakića nisu imali vode. Zato što se Vodovod Tuzi i Vodovod Podgorica ne mogu dogovoriti ko će da pusti, a ko ugasi vodu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter