Izvor: Tanjug
06.01.2022 u 17:41
0

PETKOVIĆ: Najvažnije da sačuvamo mir i jedinstvo

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti južnoj pokrajini povodom Božićnih praznika, prisustvovao je danas paljenju Badnjaka u Zvečanu, u porti crkve Svetog Ðorđa i porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj Mitrovici.

Tokom obraćanja okupljenim vernicima, Petković je čestitao Badnji dan i Božić srpskom narodu na KiM, preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i poručio da je najvažnije da sačuvamo jedinstvo i mir.

– Časni oci, draga braćo i sestre, evo mene da zajedno sa vama proslavim najradosniji hrišćanski praznik Božić. Ako je suditi po tome kako gori Badnjak, biće ovo berićetna godina. Važno je da smo zajedno i tu poruku mira, jedinstva i sloge želim da prenesem svima nama na Kosovu i Metohiji – rekao je Petković.

Okupljenim vernicima poželeo je da Božić provedu u miru i dobrom zdravlju, okupljeni sa najmilijima „i da sačuvamo prekopotrebni mir i jedinstvo“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

– Kao što smo se vekovima okupljali oko ove svete vatre, da se okupljamo i nadalje oko naše velike i svetle ideje da pobedi život na KiM – poručio je Petković.

On je naglasio da Kancelarija za KiM, sa Vladom Srbije i predsednikom Vučićem, više nego ikada ranije ulaže u srpske sredine na KiM i najavio da će pomoć u bolnicama, školama, infrastrukturi, poljoprivredi biti još veća u 2022. godini.

– Čestitajući vam Badnji dan i Badnje veče svako istinsko dobro vam želim – poručio je Petković.

U nastavku posete, Petković će sutra, na Božić u Prilužju, u skladu sa božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića, a potom će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

Direktor Kancelarije za KiM će zatim u opštini Novo Brdo obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“, a potom i porodilište u Pasjanu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter