Izvor: Tanjug
06.11.2020 u 17:40
0

PLENKOVIĆ: Mere dovoljne i dobre, nema pooštravanja

Hrvatska za sada neće uvoditi strože mere, postojeće biće produžene, a njihovo pooštravanje će doći samo na predlog struke, poručio je danas premijer Andrej Plnković i još jednom ponovio da „zaključavanje i uvođenje policijskog časa nije na stolu“.

Plenković je to rekao na konferenciji za novinare posle sastanka koji je danas održan u Banskim dvorima sa vladinim naučnim timom i članovima Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Plenković je na taj način odbacio zahteve lekara šest hrvatskih udruženja i organizacija i hrvatskog naučnika Ivana Ðikića sa Gete instituta u Frnkfurtu za uvođenjem strožih mera.

„Većina članova Saveta usuglasila se da nema čvrstih naučnih dokaza o tome koji je put s merama najbolji u ovom trenutku“, rekao je Plenković, uz apel svim građanima da poštuju već donete mere za sprečavanje širenja korona virusa.

SVE O KORONI

ZABRANA OKUPLJANJA VIŠE OD PET LJUDI! Evo šta je tačno predložio Krizni štab

JOŠ JEDNA NOVA MERA: Sledeće nedelje na raspustu I SREDNJOŠKOLCI

MAJKA INFICIRANA KORONOM: U kovid bolnici ROĐENA ZDRAVA BEBA

NA LICU MESTA! Ovako je covid bolnici u Beogradskoj areni (FOTO, VIDEO)

NOVI SIMPTOMI KORONE Kardiolog sa Bežanijske kose otkriva kako covid19 radi u ljudskom telu

Ako, kazao je, Štab proceni da postojeće mere treba pooštriti, to će se i dogoditi.

Komentarišući situaciju u bolnicama, Plenković kaže da su problemi izuzeci, a ne pravilo.

Izrazio je zahvalost svim zdravstvenim radnimcima i ocenio dobrim dodatn angažovanje struke u zdravstvu.

„Što se tiče nihovih sugestija, (ministar Vili)Beroš vodi dijalog i činimo sve da zdravstveni sistem bude što bolji“, rekao je Plenković odgovarajući na pitanje o pismu šest udruženja lekara koji su tražili stroge mere.

O istom zahtevu Ðikića, Plenković je rekako da ne zna šta je rekao i dodao da vlada ima ljude koji donose odluke.

O epidemiološkoj situaciji i broju zaraženih, premijer je rekao da se taj broj smanjuje i da je poslednjih nekoliko dana 3, 4 posto.

„Ne nameravam da polemišem sa izjavama Ðikića“, zaključio je Plenković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter