Izvor: Tanjug
29.09.2020 u 09:07
0

PLENKOVIĆ PORUČIO: Važna jednaka prava za sva tri naroda u BiH

Premijer Hrvatske Andrej Plenković u ponedeljak uveče je u Zagrebu, u razgovoru sa zamenicima predsedavajućih Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, naglasio važnost jednakih prava za sva tri konstitutivna naroda u BiH i čvrstu podršku Hrvatske evro-integracijama BiH, saopšteno je iz hrvatske Vlade.

„Predsednik Vlade Plenković posebno je naglasio važnost ostvarivanja jednakopravnosti sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, kao i njihovu legitimnu zastupljenost u institucijama BiH“, navodi se u jučerašnjem saopštenju.

Tokom susreta je pozdravljeno potpisivanje sporazuma o izmenama izbornog zakona i održavanju izbora u Mostaru, čime je otvoren prostor za „dalju normalizaciju i kvalitativno unapređenje bošnjačko-hrvatskih odnosa“, dodao se u saopštenju.

SAZNAJTE I OVO…

ALBANCI ĆE DA POTPIŠU BILO ŠTA! Nemaju nameru da ispune dogovor, OČEKUJU DA ĆE TRAMP DA PADNE!

ALBANCI UPLAŠENI ZBOG SUDBINE VOĐE: Agim Čeku dva sata saslušavan!

Evo gde sve i kako možemo da putujemo

Vučić danas sa ambasadorkom Kanade Ketlin Čaba

Naglašena je čvrsta podrška Hrvatske BiH na njenom evropskom putu, dok je Plenković ponovio da je Hrvatska spremna da pomogne BiH u reformama i ispunjavanju kriterijuma potrebnih za sticanje statusa države kandidata za pristupanje EU, kao što je već i pokazala organizovanjem Zagrebačkog sastanka na vrhu u maju, kojim je u fokus stavljen proces proširenja EU i evropska perspektiva jugoistoka Europe.

Trojica čelnika su u susret 25. godišnjici potpisivanja Dejtonsko-pariskog mirovnog sporazuma razgovarali i o njegovim dostignućima, kao i o „uklanjanju preostalih stega koje koče napredak BiH prema EU“.

Razgovaralo se i o situaciji u susedstvu, privrednoj saradnji, investicijama, zajedničkim prekograničnim projektima i infrastrukturnom povezivanju dve države, piše u saopštenju koje je prenela Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter