Izvor: tanjug
16.11.2021 u 20:32
0

POMOĆ ZA SLOVENIJU: Italijanski medicinari pristižu u slovenačke bolnice-zajedno protiv kovid-19!

Zvaničnik bolnice u Sloveniji rekao je danas da će slovenačke bolnice dobiti pomoć od susednih zemalja u borbi protiv kovida, tvrdeći da je sporazum očigledno već postignut sa Italijom.

Međutim, iz ministarstva zdravlja Slovenije je rečeno da još nije postignut konačan dogovor. 

PROČITAJTE JOŠ: MILORAD DODIK: Republika Srpska posvećena slovu Dejtonskog sporazuma i poštovanju Ustava

-Danas smo dobili informaciju da će medicinsko osoblje iz okolnih zemalja doći u Sloveniju da pomogne- rekla je Dunja Savnik Vinker, direktor bolnice Šempeter, koja se nalazi na granici sa Italijom.

Ona je dodala da je rečeno da sporazum sa Italijom već postoji, a prema kojem će doći pet internih konsultanata i deset medicinskih sestara.

-Želimo da omogućimo svim slovenačkim kovid pacijentima da se leče u svojoj zemlji -dodala je Savnik Vinkler.

PROČITAJTE JOŠ: MONSTRUM UBIO DEČAKA: Imao je psihijatrijsku dijagnozu i lečen je ambulantno

Međutim, ministarstvo zdravlja navodi da razgovori o pomoći i dalje traju i da još nema konačnog dogovora.

Savnik Vinkler je objasnila da je lakše da se dovede osoblje iz inostranstva, nego da se obezbedi transport za kritično bolesne osobe u strane zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter