Izvor: Blic.rs
25.07.2020 u 11:21
0

POTOP U REGIONU: Snažno nevreme napravilo POTPUNI haos (FOTO, VIDEO)

Snažno nevreme pogodilo je sinoć naš region. Pljuskovi i jak vetar zahvatili su Niš i područje Čačka, ali najgore je bilo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, gde je proglašeno stanje prirodne nesreće.

U Hrvatskoj, za područje Zagreba i Karlovca juče je bio na snazi crveni alarm, a za teritoriju Srbije izdat je narandžasti.

Nevreme je juče popodne zahvatilo severnu Dalmaciju i Istru, gde je u nekim delovima palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metro, većinom na zapadnoj obali. Posebno je pogođen Senj, gde su poplavljene ulice, a nakon što je nevreme protutnjalo temperatura je pala za preko 10 stepeni.

Uveče oko 21 sat, oluja praćena snažnim vetrom i grmljavinom pogodila je Zagreb, gde je kako prenosi “Jutarnji list”, dobar deo gradskih ulica bio pod vodom, dok su vatrogasne sirene odjekivale prestonicom.

Centar hrvatske prestonice je poplavljen, kao i stotine objekata – podrumi, garaže, kuće, privredni objekti i kafići, a pod vodom ostali zarobljeni i brojni automobili.

Prekinut je saobraćaj na ulicama na Britanskom trgu sve je poplavljeno, voda je ljudima došla do kolena, piše “Jutarnji list”, dok Index.hr navodi da je jaka bujica digla delove puta u naselju Fraterščica.

Poplavljen je i jedan podvožnjak u Miramarskoj ulici, gde se zaglavio automobil, a vatrogasci su uspeli da izvuku vozača, vidi se na dramatičnom videu koji je snimio prolaznik.

On je sve vreme bio uz vozilo dok vatrogasci nisu izvukli čoveka, kako bi mu pomogao ako vozilo počne da tone pre nego što oni stignu, preneo je Tanjug.

Zagrebački vatrogasci su sinoć primili hiljade poziva u pomoć. Oni su na svom “Fejsbuk” nalogu sinoć objavili da je jedan vatrogasac preminuo, nakon što mu je pozlilo prilikom ispumpavanja vode u jednom stanu u prestonici.

Uprkos brzoj intervenciji Hitnoj pomoći, on nije preživio, prenose hrvatski mediji. Vatrogasci i dežurne službe su celu noć bili na terenu, obavili su preko 100 intervencija, a zbog brojnih poziva građana sve linije na broju 193 bile su tokom večeri zauzete, navodi Index.hr.

Nevreme sa grmljavinom u zagrebačkom i karlovačkom regionu označeno je kao veoma opasno, dok je u osječkom, gospićskom, kninskom, riječkom i splitskom označeno kao opasno, baš kao i kiša je pogodila region prestonice označena kao opasna.

Opasnima se tretiraju i padavine u gospićkoj i riječkoj regiji, dok se u karlovačkoj regiji smatraju potencijalno opasnima, kao i grmljavinsko nevreme u dubrovačkoj regiji, naveo je “Jutarnji list”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter