Izvor: tanjug
02.09.2021 u 18:02
0

PREMIJER ALBANIJE SE OGLASIO: Edi Rama najavio novu vladu Albanije!

Albanski premijer Edi Rama danas je najavio svoju novu vladu u kojoj žene čine većinu, pri čemu je zadržao najveći broj ranijih ministara, ali je imenovao nove ministre finansija i pravde.

Novu vladu formalno treba da potvrdi parlament koji se sastaje 10. septembra, a do tada će članovi vlade premijera Rame ostati na svojim funkcijama,.

PROČITAJTE JOŠ:   RUŽIĆ O SKANDALU U NOVOM PAZARU: Ovaj čin predstavlja urušavanje himne i državnih simbola Republike Srbije

Njegova Socijalistička partija ima dovoljno veliku većinu da bi obezbedila potvrđivanje nove vlade.

Rama je obezbedio treći uzastopni mandat na parlamentarnim izborima 25. aprila , na kojima je osvojio 74 od 140 mesta u parlamentu.

Glavna opoziciona stranka desnog centra, Demokratska partija, dobila je 59 mesta.

Sadašnji ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, kao i odbrane, zadržaće svoja mesta, dok su određena nova imena za resore finansija, pravde, turizma i poljoprivrede.

Od 17 ministarskih mesta, njih 11 zauzimaće žene.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter