Izvor: happyBSC
16.12.2020 u 13:59
0

PREMIJER VLADE RS: U budžetu veće penzije, uštede po državnim preduzećima

Radovan Višković, premijer Vlade Republike Srpske, obrazlažući Predlog programa ekonomskih reformi od 2021. do 2023. godine u Skupštini RS, rekao je da očekuje oporavak privrede po stopama od 2,6 do 3,2 odsto.

SVE O KORONI

DOKTORKA DANICA GRUJIČIĆ UPOZORAVA: Ukoliko pripadate jednoj od ove 3 grupe, obavezno se odmah javite lekaru!

STRUČNJACI REŠAVAJU DILEMU: Evo zašto je osmi dan najrizičniji u borbi sa koronom

KORONA UŠLA U DOM PENZIONERA: Zaraženo 37 korisnika

EKSPERTI POZIVAJU NA OPREZ! MOŽETE ZARAZITI DRUGE IAKO STE PRELEŽALI KORONU

– Očekujemo rast privredne aktivnosti u zemljama okruženja, iako nižeg intenziteta, i to će omogućiti pozitivna kretanja u spoljnotrgovinskoj razmeni i odraziće se na industrijski rast, posebno prerađivačke industrije – rekao je Višković.

Vlada Srpske je Skupštini predala Predlog budžeta za 2021.  koji iznosi 3.795 milijardi KM što je za za 159 miliona više nego godinu dana ranije. Ovim budžetom planirano je da se već od 1. januara povećaju penzije za 3 posto, i da neće biti smanjenja plata. Znatna sredstva biće uložena u zdravstvstveni sektor radi zaštite zdravlja stanovništva.

Ovim budžetom planirane su uštede u državnim preduzećima i ministarstvima, a ta sredstva biće uložena u oporavak privrede RS i povećanja zapošljavanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter