Izvor: Tanjug
11.11.2020 u 20:55
0

PROGON ODLAZEĆE VLASTI: Vladika Kirilo priveden u Podgorici, vernici se okupili ispred stanice! (VIDEO)

Episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo, saslušan je u Centru bezbednosti Podgorica zbog liturgije koju je služio u nedelju 8. novembra, na Mitrovdan, u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

OVO MORATE ZNATI

NAJCRNJI DAN ZA SRBIJU: Obolelo rekordnih 3.536 osoba, preminula 21

LUDNICA! UHAPŠENA 33 ČLANA KLANA: Vođa je žena koja je preko maloletnog sina rasturala drogu! (VIDEO)

NOVI ZAKON STUPA NA SNAGU! KORONA KOSI SVE PRED SOBOM: Komunalci na licu mesta kažnjavaju, ZATVARAJU kafiće i klubove, kazne i do 300.000 dinara!

OGLASIO SE ČUVENI RUSKI PULMOLOG Evo šta je rekao o pušačima i koroni

Kako se navodi u saopštenju Mitropolije crnogorsko primorske, vladika Kirilo je u podgorički Centar bezbednosti došao u pratnji advokata Boža Milonjića posle poziva nadležnih organa da da izjavu u vezi sa ovim događajem.

Iz mitropolije navode da se ispred Centra bezbednosti okupila grupa građana u znak podrške episkopu Kirilu, ali i protesta zbog „nastavka progona arhijereja i sveštenika naše Crkve“.

Prethodno je, 8. novembra, istim povodom u podgoričkom Centru bezbednosti po nalogu tužioca saslušavan i sveštenik Dalibor Milaković, navodi mitropolija.

– Crkva stalno poziva na poštovanje mera – rekao je Bojović po izlasku iz CB.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

BROJ ZARAŽENIH U SVETU PREMAŠIO 52 MILIONA: Italija oborila još jedan CRNI REKORD

TEŠKA SAOBRAĆAJKA KOD KRALJEVA: U sudaru dva putnička auta povređene dve osobe

OPET SE TRESLO NA BALKANU: Novi snažan zemljotres pogodio Severnu Makedoniju

PREVARANT ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Krao gorivo iz kamiona dok su vozači spavali

U BEOGRADU PONOVO NAJVIŠE SLUČAJEVA: Sve teže i u drugim gradovima

On je dodao da se nada da će Crna Gora poći putem demokratije i poštovati prava svih građana bez obzira na nacionalne i partijske karakteristike kao što se, kako je naveo, čini poslednjih godina.

U Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici na praznik Svetog Dimitrija Solunskog služena je liturgija sa sedmodnevnim pomenom preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, podseća se u saopštenju mitropolije.

– Sveštenstvo, monaštvo, verni narod sa svojim arhijerejima od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori, nalaze se pod selektivnim progonom odlazeće vlasti – navod u mitropoliji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter